Ibra: "olyan vagyok, mint Indiana Jones"

shadow

A Manchester United svéd támadója, Zlatan Ibrahimovic megszerezte angliai első mesterhármasát csütörtökön a St. Étienne elleni Európa-liga mérkőzésen.

A 35 éves csatár így már 23 gólnál jár nyári érkezése óta, és kijelentette, szeretné megnyerni az Európa-ligát és a jövő hétvégi Ligakupa-döntőt is csapatával.

"Számomra minden trófea különleges, eddig bárhova is mentem a pályafutásom során, ott nyertem, és ha ez itt is sikerülne, nagyon boldog lennék. Az emberek, akik ismernek, tudják, minden együttesemnél a legjobbat próbáltam kihozni magamból. Akárhova mentem, nyertem, úgyhogy olyan vagyok, mint Indiana Jones!" - mondta a svéd sztár arra utalva, hogy a Harrison Ford által megformált filmes karakter is mindig megszerezte, amit akart.

A csütörtöki volt Ibrahimovic karrierjének 17. mesterhármasa, valamint az utolsó, büntetőből szerzett találata már a 17. volt, amit a zöld-fehér francia együttes ellen szerzett.

"Jó érzés három találatot szerezni, de a csapattársaimnak sokat köszönhetek, mert rengeteg segítséget kaptam tőlük. Fontos volt, hogy ma jó eredményt érjünk el, mert a visszavágóra előnnyel szerettünk volna utazni. Nyertünk 3-0-ra, szóval boldog vagyok. Még rengeteg meccsünk van hátra, de nagyon remélem, hogy a továbbiakban is így tudok játszani" - tette hozzá Ibrahimovic.

Hozzátette, Franciaországban így sem vár rájuk egyszerű feladat, mert a St. Étienne közönsége fantasztikus, a stadionja pedig nagyon hangulatos, ahol a Paris Saint-Germainnel is sokszor megszenvedtek.

A Unitedra a jövő heti visszavágó előtt még egy FA-kupa-mérkőzés is vár, vasárnap negyed hatkor a Blackburn otthonában lép pályára.