Élesedik a verseny, de Correa nem adja fel

shadow

Diego Costa és Vitolo érkezésével már hét támadó vagy támadószellemű játékos áll Diego Simeone rendelkezésére, ami azt is jelenit, hogy a következő időszakban mindenképpen erősödni fog a verseny a játékpercekért a csapaton belül.

Az argentin edző nagy valószínűséggel kettőt, hármat vagy adott esetben négyet fog pályára küldeni egyszerre a Griezmann, Correa, Costa, Torres, Gameiro, Carrasco és Vitolo alkotta hetesből. A szintén ebbe a kategóriába sorolható Gaitán nagy valószínűséggel távozni fog, míg Vietto már távozott is.

A Getafe elleni szombati bajnokin közülük négyen voltak a kezdőcsapat tagjai. A Diego Costa-Griezmann támadópárost a középpálya két szélén Carrasco és a Correa támogatta. A középpálya másik két pozíciójában pedig Koke és Gabi kapott helyett. Nem ez a felállás lesz azonban a megszokott, ez több mint valószínű, lévén Saúl helye megkérdőjelezhetetlen a csapatban, mint ahogy Thomas is állandósítani tudta helyét a jelenlegi idényben.

Az említett játékosok egy része tehát minden bizonnyal kevesebb játéklehetőséget kap majd, a kérdés csak az, hogy kik lesznek az elszenvedői ennek a változásnak? A kevésbé naprakészek minden bizonnyal Ángel Correa nevét említenék, ám nagyon úgy tűnik, hogy a Simeone által csak Angelitónak hívott támadó nem adja olcsón a bőrét. A Getafe ellen kiválóan játszott, gólt lőtt és a második találat is tőle indult. Ezen kívül kilenc alkalommal a labdaszerzésben is tündökölt, nála csak Lucas (10) és Gabi (15) teljesített jobban ezen a téren. Nem véletlen, hogy Cholo is méltatta a kis argentint:

„A csapat egyik meghatározó tagja, amikor így játszik. És nekünk szükségünk van erre a Correára. Ő egy igazi támadó, aki gólt lő és helyzeteket teremt, még akkor is amikor kissé mélyebben kell játszania. Tudnia kell, hogy létfontosságú a számunkra, akár húsz, hatvan vagy nyolcvan perc jut neki”.

Ez a szám általában egy óra, legalábbis a 18 bajnokin eddig átlagosan 61 percet töltött a pályán. Tizennégyszer kezdő volt (ebből 13-szor lecserélték), míg négyszer a kispadról állt be. Teljesítménye kissé ingadozó ugyan, emiatt jövője sokszor vita tárgya a szurkolók körében, van azonban két mutató, ami mindenképpen érdemeit bizonyítja.

Egyrészt Saúl és Carrasco mellett ő a csapat egyik legkreatívabb tagja, már ami a cselezést illeti. A bajnokságban mindhárman 31-31 csellel bosszantották eddig az ellenfelek játékosait, a játékában rejlő ilyetén kiszámíthatatlanság pedig mindenképpen a javára írható. Másrészt, ami talán még fontosabb, az pedig a góljainak száma. A bajnokságban eddig öt találatot szerzett, ami egyfelől azt jelenti, hogy a jelenlegi pályafutása eddigi legjobb idénye, másfelől azt is, hogy Griezmann-al együtt jelenleg a csapat legeredményesebb támadója a spanyol bajnokságot tekintve.

Érdemes megemlíteni a csapatban betöltött szerepét, és az ebben bekövetkezett változást is. Ezidáig Correa volt az örök csere, amit góljaival is alátámasztott. Az elmúlt két Atléticós idényében összesen kilenc gólt szerzett (2015-16: 5 gól, 2016-17: 4 gól), melyből nyolcat a kispadról beállva ért el. A jelenlegi szezonban viszont megfordult a tendencia, az ötből mindössze egy gól született csereként (még az első fordulóban a Girona ellen), ami jól bizonyítja, hogy a rosariói támadó nem illetődött meg attól, hogy egyre többször kap helyet a kezdő tizenegyben.

Arról nem is beszélve mind az öt alkalommal csapata első gólját szerezte, míg négyszer (a Las Palmas, a Bilbao, a Villarreal és most a Getafe ellen) az aktuális mérkőzés első találata is a nevéhez fűződött. Mindezek azt mutatják, hogy harmadik idényére, a még mindig csak 22 éves támadó egyre inkább főszereplővé válik az Atléticóban, ami bizakodással töltheti el mind a Matracosok, mind az argentin válogatott szurkolóit.

Ha adottnak vesszük, hogy Simeone a Diego Costa-Griezmann párost favorizálja majd a jövőben, akkor elmondható, hogy a másik öt játékosnak alaposan meg kell majd harcolnia a pályán töltött percekért. Nagyon úgy néz ki viszont, hogy Correa semmivel sem indul hátrányosabb helyzetből, mint a többiek. Sőt.