Griezmann egyre közelebb a Barcelonához

shadow

Egyre több jel utal arra, hogy Antoine Griezmann a nyáron elhagyja az Atléticót és a Barcelonához igazol. A francia csatárral kapcsolatban lassan két éve hallani olyan híreket, hogy előbb vagy utóbb távozik a Matracosoktól, melyet nem egyszer Griezmann kétértelmű nyilatkozatai is tápláltak. Sokáig a Manchester United tűnt a legesélyesebbnek, ám egy ideje szinte csak és kizárólag a katalán sztárcsapatról szólnak a hírek.

Az ősz folyamán egyszer már beindult a pletykaáradat, a barcelonai sportnapilapok a Sport és a Mundo Deportivo nem egyszer címlapon hozták, hogy Griezmann lehet a katalán klub következő nagy igazolása. Ennek minden bizonnyal volt is valóságalapja,máskülönben az Atlético nem jelentette volna fel december közepén a Barcát a FIFA-nál amiatt, mert őket megkerülve tárgyalnak a játékossal.

Ekkor majd egy hónapig csend volt, de január közepén, érdekes módon Coutinho leigazolása kapcsán újfent Griezmann-ról szóltak a hírek. A brazil játékos ugyanis nem az Arda Turan által hátrahagyott hetest, hanem a tizennégyes számot kapta, amivel nagy valószínűséggel azt akarták üzenni, hogy előbbit a francia játékosnak tették félre (Griezmann az Atléticóban is a hetes számú mezben játszik).

Időközben Griezmann játéka alaposan feljavult, a 2018-as évben eddig tizenhat mérkőzésen tizennégy gólt szerzett, közte egy mesterhármast a Sevilla, és egy „mesternégyest” a Leganés ellen. Nem csoda, hogy őt választották meg február hónap legjobb játékosának a spanyol bajnokságban. Az elmúlt napokban aztán jöttek az újabb hírek.

Szombaton a Catalunya Radio arról számolt be, hogy Griezmann felesége, Erika Choperena a héten Barcelonában járt, és egy ügynökség segítségével több ingatlant is megnézett. A csatorna olyan jólértesült volt, hogy gyakorlatilag minden apró részletről beszámoltak. Eszerint első körben Castelldefels volt soron (itt él Messi, Suárez és Coutinho is), majd Pedralbes következett (itt Piqué és Dembelé lehetne a szomszéd).

Vasárnap aztán a Celta elleni 3-0-s sikert követően (ahol egyébként Griezmann gólt lőtt és gólpasszt adott) egy, talán az eddigieknél is sokatmondóbb dolog történt. A csapat kapitánya Gabi, a mérkőzés után a következőket nyilatkozta ugyanis:

„Antoine-t mindannyian nagyon kedveljük, aki ráadásul a csapat legjobbja. Az idény nem úgy indult számára ahogy elképzelte, sokat beszéltek arról, hogy más csapatok is érdeklődnek iránta, ami biztos kicsit összezavarta. Akkor annyit kértem tőle, hogy amíg velünk van, tegye ki szívét-lelkét a pályán”.

A spanyol sajtó ezt már konkrét bizonyítéknak vette, talán nem véletlenül. Korábban egyik Atlético játékosa sem mondott még ehhez hasonlót sem, nem hogy a csapat kapitánya. Az AS konkrétan azt írta, ez már majdnem úgy hangzik mint egy búcsú.

És hogy ha ez nem lett volna elég, arról a francia Le 10 sport nevű weboldal gondoskodott, akik hétfőn arról számoltak be, hogy pár hete az Atlético már letett a játékos elé egy újabb szerződéshosszabbítást, amit a francia támadó nem fogadott el. Értesüléseik szerint a háttérben az áll, hogy Griezmann már részben megállapodott a Barcelonával.

Mindezek után az lenne a csoda, ha nem így lenne.