Merre vezethet Cristiano Ronaldo útja?

shadow

Sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo közölte a Real Madrid vezetőségével, hogy szeretné elhagyni a csapatot. A Sky Sports utánajárt, merre vezethet a portugál klasszis útja, amennyiben valóban a távozás mellett dönt.

Egyre több helyről erősítik meg, hogy Ronaldo nem Spanyolországban képzeli el a jövőjét, mert a négyszeres Aranylabdás nem elégedett azzal, ahogyan a spanyol adóhatóság kezeli őt.

Cristiano Ronaldo elhagyhatja a Real Madridot | Hosszabbítás

Cristiano Ronaldo elhagyná a Real Madrid labdarúgócsapatát és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt.

Ronaldo novemberben ötéves szerződést kötött a Reallal, ennek értelmében 1 milliárd eurós kivásárlási ára van - vagyis rengeteg pénzt kell fizetnie annak a csapatnak, amelyik szeretné megvásárolni. És ha ez nem lenne elég, ott van még a fizetése is, ami szintén elég jelentős összeg, a Forbes szerint 2017-ben ő volt a világ legjobban fizetett sportolója.

Ez azt jelenti, hogy elég kevés csapat engedheti meg Ronaldo leigazolását, és az sem elképzelhetetlen, hogy végül marad a Realban. Vegyük sorba a lehetőségeit.

Manchester United

Vajon láthatjuk-e még egyszer Ronaldót a Premier League-ben? A Manchester Unitedhez még 2003-ban került szélsőként, végül Sir Alex Ferguson kezei alatt elképesztő támadó lett belőle. Amikor 2008-ban megszerezte első Aranylabdáját, még az Old Traffordon rúgta a bőrt, manchesteri karrierje során háromszor nyert bajnoki címet és a 2007/08-as szezonban a Bajnokok Ligájában is felértek a csúcsra.

A 32 éves játékos nemrég elismerte, hogy hiányzik neki a United és az angol bajnokság, ráadásul picit a Real szurkolóinak is odaszúrt.

"Több éven át játszottam a Manchester Unitednél, de egyszer sem fordult elő, hogy a saját szurkolóink kifütyültek volna. Egyszer sem" - mondta a spanyol La Sexta tévének a Juventus elleni Bajnokok Ligája győzelmet követően.

"Angliában talán a mentalitás különböző. Boldog vagyok Spanyolországban, de nyilvánvalóan hiányzik Anglia, mert az emlékeket nem lehet kitörölni."

PSG

A PSG négy éven át tartó uralkodását a Monaco az idei szezonban megtörte a francia bajnokságban, és a párizsi csapat olyan keretet szeretne összeállítani, ami képes visszaállítani a hazai dominanciát, ugyanakkor az európai kupagyőzelemhez is hozzásegíti a csapatot.

Ronaldóval képesek lennének befoltozni a Zlatan Ibrahimovic távozása keltette lyukat, és a PSG katari tulajdonosainak alighanem a játékos fizetési igényeivel sem lenne különösebb problémája. Az egyetlen kérdés, hogy Franciaországban látja-e a jövőjét a klasszis. 

Bármelyik kínai csapat

Hétfőn újra kinyit az átigazolási ablak Kínában, és az a tény, hogy Ronaldo távozni akar a Realtól, nyilvánvalóan a Kínai Szuperliga néhány klubjának az érdeklődését is felkelti majd. A Shanghai Shenhua például Carlos Tevezt a világ legjobban fizetett játékosává tette, heti 610 ezer fontos fizetéssel. De az átigazolási díjaknál sem kell félteni a csapatokat, Sanghai SIPG 60 millió fontot fizetett Oscar játékjogáért.

Bár a kínai kormány arra kérte a csapatokat, hogy csökkentsék a költekezést, a klubok minden bizonnyal hajlandóak lennének bankot robbantani ha Ronaldo leigazolása  a tét. Azt se felejtsük el, hogy ha ez valamilyen oknál fogva sikerülne, valóban felkerülhetne a térképre a kínai bajnokság.

Bármelyik MLS csapat

Ronaldo a múltban már többször beszélt arról, hogy az amerikai bajnokság jó lépés lehetne valamikor a jövőben. Ez a jövő lehet, hogy most jött el. Hatalmas igazolás lenne az MLS számára, azt jelezhetnék, hogy a futball színvonala az államokban is egyre és egyre jobbá válik.

Manchester City

Nehéz elképzelni, hogy Ronaldo Manchester kék felét választja, de a City határozottan költekezős hangulatában van ezen a nyáron, és nem kizárt, hogy rámozdulnak a támadóra.

Ronaldo soha nem dolgozott Pep Guardiola alatt, ami mindkét fél számára érdekes kísérlet lehetne, sok esélyt viszont nem látni arra, hogy ez most összejön. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy felbecsülhetetlen értékű erősítés lenne a Citynek, akik a 2016/17-es, trófeamentes szezont szeretnék feledtetni.

Real Madrid

A sajtóhírek ellenére komoly esély van arra, hogy Ronaldo végül marad a Realban. Az előző idényben bajnoki címig és Bajnokok Ligája győzelemig vezette a csapatot, sokan már most arra tippelnek, hogy év végén megkapja az ötödik Aranylabdáját is.

Cristiano Ronaldo duplájának is köszönhetően a Real nyerte a BL-döntőt | Hosszabbítás

A Real Madrid megvédte címét a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a spanyol csapat a sorozat 2016/17-es szezonjának szombati döntőjében Cardiffban 4-1-re legyőzte az olasz Juventus együttesét. 

Eddig Ronaldo 406 gólt lőtt a Real Madridban - 394 meccsen - amivel ő a klub messze legeredményesebb játékosa (és ez csupán egyike annak a számos rekordnak, amit Spanyolországban tart).

Meglepő vége lenne egy csodás madridi karriernek, és alapvetően a fogadóirodáknál is úgy tartják, hogy jövőre is a Realban írja a történelmet. Ez a történet azonban még számtalan fordulatot hozhat a következő hetekben.

via sky sports