Messiért már 18 éves korában 150 milliót akartak fizetni

shadow

A Barcelona korábbi elnöke, Joan Laporta elmondta, 2006-ban megvolt a lehetősége annak, hogy eladják Lionel Messit az Internek, mivel a csapat hajlandó lett volna kifizetni a játékos 150 millió eurós kivásárlási árát.

Laporta a Guardiannek adott hosszú interjút, amiben szóba került többek között a játékos szerződéshosszabbítása is. Az argentin klasszis kontraktusa 2018-ban jár le, és egyes sajtóhírek szerint akár az is előfordulhat, hogy végül nem marad Barcelonában. Laporta viszont kizárta ennek a lehetőségét, szerinte hamarosan megegyeznek a felek. Az új szerződéssel Messi a világ legjobban fizetett játékosa lehet.

Egy alkalommal viszont előfordult, hogy Laporta komolyan aggódott, hogy meg tudják-e tartani Messit. Ez még 2006-ban történt, amikor az akkor 18 éves játékosért bejelentkezett az Inter, és az olaszok hajlandóak lettek volna kifizetni a 150 milliós kivásárlási árát is.

"Az Inter 2006-ban tett egy ajánlatot. Arra készültek, hogy kifizetik a 150 millió eurós kivásárlási árát, ezért is döntöttünk később úgy, hogy ezt az összeget 250 millióra emeljük. Az édesapjával, Jorgéval ápolt kapcsolatom miatt viszont mindig nyugodt voltam."

Azt mondtam neki: ki kell fizetniük a szerződésében szereplő összeget, mert én nem fogom eladni. Itt boldog lesz, és sikeres. Ott viszont csak pénzügyileg nyer. A te fiad arra született, hogy minden idők legjobbja legyen, itt pedig olyan csapatunk van, ahol ezt elérheti. Élvezni fogja."

A játékos végül maradt, és alighanem igaza volt Laporténak: Messiből minden idők egyik legjobbja lett, megszámlálhatatlan trófeát nyert a Barcával és sorban kapta az Aranylabdákat is.

"Cruyffistának tartom magam, de amit Leo művel - és erről sokat beszélgettünk Johannal - a történelem legjobbjává teszi őt. Ebben Johan is egyetértett. Messi focija egyszerre gyönyörű és hatékony. Számomra futballtörténelem három legjobb játékosa Cruyff, Maradona és Messi. Leo mintha Cruyff és Maradona keveréke lenne."

Laporta azt is elmondta, szerinte nem csak a spanyol bajnokságban lett volna képes nagy teljesítményre, a Premier League-ben is megállta volna a helyét.

"Persze, hogy képes lenne hasonlóra Angliában is. Sárral beborítva, esőben is képes erre. Játszott Angliában és ugyanúgy látványos volt, képes mindenféle körülményhez és helyzethez alkalmazkodni. Imádom benne, hogy élvezi a játékot, soha nem panaszkodik vagy színészkedik."

via guardian