Nagy győzelmet aratott Messi a bíróságon

shadow

Az Európai Általános Bíróság (EGC) Lionel Messi javára ítélt egy régóta húzódó jogi vitában, így az argentin klasszis a jövőben védjeggyé nyilváníthatja a saját nevét.

A Barcelona csatárzsenije eddig ezt azért nem tehette meg, mert az egyik spanyol kerékpármárka azt állította, túlzottan is hasonló a labdarúgó neve, mint a vállalkozásuké. A Massi részéről azt állították, zavart okozhat a fogyasztókban a két nagyon hasonló márkanév. 

Messi eredetileg 2011-ben fordult az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához (EUIPO), ami akkor elutasította a kérését, pontosan a Massi által hozott érvekre támaszkodva. Azaz, úgy látták, hogy ez a két név még leírva is szinte ugyanaz, hangzásra pedig még nehezebb megkülönböztetni.

Röviden összefoglalva, az EUIPO attól tartott, nem tudnák a fogyasztók megkülönböztetni a két márkát.

Az Általános Bíróság ezt a döntést helyezte hatályon kívül, szerintük Messi hírneve felülírja ezeket az aggályokat. "Messi széles körben ismert figura, akit rendszeresen látni a tévében, és gyakori téma a különböző felületeken" - indokolta döntését a bíróság.

A hét éve húzódó ügy lezártnak tekinthető, mostantól Messi mindenféle következmény nélkül vésheti rá különböző termékekre a nevét. 

via bbc