Nikolics az MLS-be szerződhet

shadow

Az amerikai ESPN FC értesülései szerint az MLS-ben szereplő Chicago Fire közel áll a Legia Warszawa magyar válogatott csatárának, Nikolics Nemanjának a leigazolásához.

Az amerikai sportoldal Nikolicshoz közeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Fire az angol Hull City-t licitálta túl a 23-szoros válogatott támadó megszerzéséért vívott harcban. A Hull már a nyáron is megkörnyékezte a Magyarországon és Lengyelországban is bajnoki és gólkirályi címeket begyűjtő játékost, most pedig újabb kísérletet tettek volna megszerzése érdekében, de a Fire kedvezőbb ajánlattal állt elő.

Ha megállapodás születik, akkor Nikolics januárban, az átigazolási ablak megnyílását követően válthat csapatot. Az MLS alapszakaszában egymás után zsinórban két szezonban is utolsó helyen végző Chicago további erősítésekre készül januárban, Nikolics melett a világbajnok és BL-győztes Bastian Scheweinsteigerrel is tárgyalnak. A Fire szakvezetője egyébként nem más, mint a világbajnok szerb U20-as válogatott korábbi szövetségi edzője, Veljko Paunovic, így nem meglepő, hogy szemet vetett a szerbiai születésű Nikolicsra. Ha a magyar válogatott csatára tényleg a Chicago együtteséhez igazolna, ismét együtt játszhatna a salvadori Arturo Alvarezzel, akivel 2013 és 2015 között csapattársak voltak a Videotonban. Alvarez a Fire-ben idén 24 meccsen 5 gólt lőtt és 9 gólpasszt adott, ezzel holtversenyben az élen végzett a csapaton belüli kanadai táblázaton.

Nikolics lehet az MLS történetének negyedik magyar válogatott játékosa: 1997-ben Urbányi István játszott a San Joséban, 2009-ben Hercegfalvi Zoltán a Kansasben, 2015-ben pedig Németh Krisztián szintén a Kansasben. Utóbbi kupát nyert és az év góljának járó elismerést is megkapta. Nikolics mellett jövőre egy másik honfitársunk is az MLS-ben köthet ki: Sallói Dániel a Jenkifocinak adott nyilatkozatában elmondta, az év elején várhatóan visszatér a Kansas együtteséhez.

A SZERZŐ A JENKIFOCI CÍMŰ FACEBOOK-OLDAL SZERKESZTŐJE.

AZ OLDALT A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETI EL:

14915479_921650907936138_9116428510540322508_n