A szurkolók a Premier League vezetőinél tiltakoznak

shadow

A Labdarúgó Szurkolók-szövetsége (FSF) Angliában arra figyelmeztette a Premier League vezetőit, hogy a bajnokságban üresek lehetnek a lelátók azokon a hétvégi mérkőzéseken, amelyek későn, a tervek szerint 19:45 órakor kezdődnek.

"Egyre több az olyan mérkőzés, amely megnehezíti a szurkolók életét, különösen azokét, akiknek sokat kell utazniuk" - áll az FSF által megfogalmazott közleményben. A szervezet véleménye szerint nagyon sok idő telt el, amíg a mostani lelátói légkör - amely a műsorszolgáltatók számára is értéket képvisel - a szurkolók aktív közreműködésével kialakult a Premier League-ben.

"Hogyan néznének ki az üres lelátók?" - tette fel a kérdést az FSF, amely szerint a Premier League a műsorszolgáltatókkal közösen mintha "szándékosan" arra törekedne, hogy a drukkerek számára egyre nehezebb legyen bajnoki találkozókra járni Angliában.

A Premier League hétvégi mérkőzéseit a hagyományoknak megfelelően délután, illetve kora este rendezték meg. A 2016/17-es szezonban szombaton - helyi idő szerint - 17:30-kor, vasárnap 16:30-kor volt a legkésőbbi kezdés.

Az új műsorszolgáltatással kapcsolatos végleges döntést a Premier League vezető testülete 2018 februárjában hozza meg.

A The Times információja szerint az angol liga vezetői azt is tervezik, hogy a jelenleg élőben közvetített 168 bajnoki mérkőzés számát a 2019/20-as idényre 190-re emelik fel.

(MTI)