Conte a játékosok fejlesztésében remek, az igazolásoknál katasztrófa

shadow

Antonio Conte a West Brom elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, erősségének tartja, hogy képes fejleszteni játékosait, viszont az igazolásoknál kevésbé teljesít hatékonyan.

Az angol bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló Chelsea problémáit már összefoglaltuk egy korábbi cikkünkben. Több más jelenség mellett a klub átigazolási politikája is nehezíti az edző dolgát.

Conte nem az a fajta edző, aki az elégedetlenségét magába fojtja, ennek megfelelően a sajtóban is többször kritizálta már a Chelsea vezetőségét, amiért szerinte nem erősítették meg megfelelően a keretet.

Három éven belül két sztáredző bukhat meg a Chelsea kispadján | Hosszabbítás

Antonio Conte alatt egyre inkább inog a Chelsea kispadja. Ugyan a londoni csapat továbbra is a Bajnokok Ligája-indulást érő, negyedik helyen áll, az utolsó két mérkőzésén hét gólt kapott és csupán egyet szerzett. A hírek szerint ráadásul komoly nézeteltérések vannak a vezetőség és a tréner között, elsősorban a klub átigazolási politikájával kapcsolatban.

A Chelsea hétfői mérkőzése előtt meg is kérdezték Contét arról, mennyire elégedett a jelenlegi játékerejével. "Nem tudom. Tapasztalataim szerint általában képes vagyok kihozni a legtöbbet a játékosaimból" - felelte az edző.

"Úgy hiszem, én az a fajta edző vagyok, akinek ha van egy 6/10-es játékosa, akkor 8/10-est csinál belőle. Ha olyan játékosom van, aki 8/10-es, abból pedig 10/10-es lesz. Én egyszerűen ez a típusú edző vagyok."

"Ez az én feladatom, és ebben a tekintetben nagyon jó vagyok. Ugyanakkor azt hiszem, katasztrofális munkát végzek, amikor a klubot meg kell győzni az erősítésekről. Ebben a tekintetben sokat kell fejlődnöm."

"Többek között más edzőktől, menedzserektől kell tanulnom. Többet kellene beszélnem azokkal, akik nagyon-nagyon hatékonyan győzik meg a klubjaikat arról, hogy több pénzt költsenek a topjátékosok szerződtetésére."

Conte jövőjével kapcsolatban egymásnak ellentmondó információk keringenek. Több forrás úgy véli, kulcsfontosságú időszak vár Contéra - többek között a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben - más források szerint viszont szezon végéig maradni fog.

Abban a legtöbben egyetértenek, hogy hosszabb távon aligha marad a londoni csapatnál, olasz sajtóhírek szerint Roman Abramovich szívesen látná a jelenleg Napolinál edzősködő Maurizio Sarrit.

via sky sports