Diego Costa állatként játszik az Atlético Madrid edzésein

shadow

Filipe Luis szerint Diego Costa olyan az Atlético Madrid edzésein, akár egy ketrecbe zárt vad. A Chelsea-től szerződtetett támadó egyre jobb formában van, de még nem léphet pályára, mert az Atléticót 2018 januárjáig eltiltották az átigazolásoktól.

Costa három szezont követően tért vissza a madridi csapathoz. A Stamford Bridge-en eltöltött három szezonja alatt 59 gólt szerzett 120 mérkőzésen, de ami ennél is lényegesebb: fontos találataival két Premier League-győzelmet is begyűjtöttek. A támadónak azonban megromlott a kapcsolata Antonio Contéval, aki közölte vele, nem számít rá a továbbiakban.

A spanyol válogatott csatár ezért visszatért korábbi sikereinek helyszínére, ahol többek között spanyol bajnoki címet szerzett, a Bajnokok Ligájában pedig 2014-ben egészen a döntőig meneteltek, ahol csak pár percre voltak a végső győzelemtől. Costa hónapok óta Madridban edz, de pályára még nem léphetett az Atlético Madrid átigazolási eltiltása miatt.

A visszatérés azonban már nagyon közel van, és Filipe Luis szerint csapattársuk elképesztően motivált az edzéseken. "Diego hatalmas játékos. Rengeteg fontos gólt szerez. Frusztráló látni, hogy edzéseken úgy játszik, mint az állat, de nem léphet pályára. Már csak egy hónapot kell rá várni, és sokat fog segíteni nekünk."

"Tényleg nagyon szeretett volna visszatérni. Ismeri a klubot, tudja hogyan játszunk. Máris beilleszkedett. Tudom, hogy ez nehéz időszak volt neki és a Chelsea-nek is. Most mindenki örülhet. Szeretnénk már látni, hogy újra a pályán van, és újra boldog lehet." Az Atlético a BL-ben nehéz helyzetben van, nincs a saját kezükben a sorsuk. Amennyiben a Roma győz a Qarabag ellen, nem számít, mit játszik az Atlético a Chelsea ellen.

"Nem fogjuk azt nézni, hogy mi történik Rómában. Csak magunkra figyelünk jelenleg. Nem lesz egyszerű meccs. Úgy kell alakítanunk a találkozót, hogy árthassunk nekik. Az egyénileg is kihívás, hogy küzdjünk mindazért, amiért az utóbbi években megdolgoztunk" - nyilatkozta Diego Simeone a találkozó előtt.

"Minden rajtunk múlik. Nyernünk kell, a többit pedig majd meglátjuk. Ennél többet már nem tehetünk. Ha nem tudunk kvalifikálni, akkor a következő célokra kell koncentrálni, a következő sorozatra, és ott megpróbálni megnyerni a mérkőzéseket" - tette hozzá Luis, aki Costához hasonlóan a Chelsea-től tért vissza Madridba.

via independent