Klopp: "Akár a kávéfőzőmnek is magyarázhatnék, senkit nem érdekel a véleményem"

shadow

Jürgen Klopp már a válogatott szünetet megelőzően sem rejtette véka alá véleményét az UEFA új sorozatával, a Nemzetek Ligájával kapcsolatban. A Liverpool vezetőedzője nem különösebben nagy rajongója az eseménynek, szerinte nagyobb figyelmet kellene fordítani a pihenésre, ehhez képest tovább zsúfolják a versenynaptárat.

Nagyon nehéz időszakon van túl a Liverpool, szeptember közepe óta ugyanis játszott a Tottenhammel, a PSG-vel, a Southamptonnal, a Chelsea-vel kétszer (bajnokság és ligakupa), a Napolival és a Manchester Cityvel. Nem csoda, hogy a válogatott szünet előtt hullafáradtnak tűntek a BL-döntős csapat játékosai, és az is érthető, hogy Klopp sem örült az újabb terhelésnek.

"Ha valaki azt mondja nekem, hogy nyolc fordulót követően 20 pontunk lesz, előre aláírtam volna. Most viszont a játékosaimnak el kell menniük a Nemzetek Ligájában játszani, ami a világ legértelmetlenebb sorozata. Ideje lenne a játékosokra is gondolni" - mondta Klopp, majd azt is hozzátette, hogy a szövetségi kapitányok is nyomás alatt vannak, ezért nem szívesen hagyják ki a legjobbjaikat.

000_19R25M.jpg Fotó: Europress/AFP

Nem úszta meg sérülések nélkül a válogatott szünetet Klopp, Mohamed Salah, Naby Keita és Sadio Mané is problémákkal tért vissza a Liverpoolhoz. Ők hárman az Afrika Kupa selejtezőjében léptek pályára, Virgil van Dijkre, Joe Gomezre és Jordan Hendersonra pedig a Nemzetek Ligájában számítottak. Klopp változatlanul nem nagy híve az UEFA új sorozatának, amit a barátságos mérkőzések helyett talált ki a szövetség.

"El kellene gondolkozunk azon, hogy minden este szeretnénk operaelőadásra járni, vagy csak kéthavonta. Anthony Joshuát sem láthatjuk minden második este harcolni, mert ez nem lehetséges. Más sportágakban, például az amerikai futballban, közel annyira hosszú a szünet, mint nálunk a teljes szezon" - mutatott rá Klopp, majd azt is hozzátette, az ötletet jónak tartja, a helyét azonban nem látja.

"Egyedül a labdarúgásban akar mindenki nagy sorozatokat, ahol ki lehet esni, fel lehet jutni, játszani lehet valamiért. A Nemzetek Ligája jó ötlet, legalábbis egy másik sportág számára az lenne, mert a futballban egyszerűen nincs számára hely. Persze tisztában vagyok azzal, hogy ezt akár a kávéfőzőmnek is mondhattam volna, mert igazából senkit sem érdekel a véleményem."

via bbc