Sir Alex Ferguson nyílt levélben köszönte meg Wenger munkáját

shadow

A Manchester United edzőlegendája, Sir Alex Ferguson nyílt levélben tisztelgett az Arsenaltól való távozását pénteken bejelentő Arsene Wenger előtt.

Ferguson és Wenger rivalizálása valahol a kilencvenes évek végén és a 2000-es évek elején tetőzött. Talán az egyik legemlékezetesebb csatát a 2001/02-es szezon hozta el, amikor az Ágyúsok az Old Traffordon nyerték meg a bajnoki címet.

Bár a rivalizálás alatt nem mindig volt teljesen felhőtlen a viszony - legalábbis a sajtóban megjelenő nyilatkozatháborúk alapján - az sosem lehetett kérdés, hogy kölcsönösen tisztelik egymást. Most, hogy Wenger távozásával lezárult egy korszak, Ferguson szép szavakat intézett egykori kollégájához.

"Tényleg nagyon örülök Arsene Wengernek. Nagyon tisztelem őt és az Arsenalnál elvégzett munkáját. Tehetségét, profizmusát és elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a 22 év, amelyet az életéből arra a munkára áldozott, amit mindig is szeretett.

Egy olyan korban, melyben a menedzserek sokszor csak egy-két szezont tudtak eltölteni a csapatoknál, különösen figyelemreméltó teljesítmény ennyi időn át szolgálni egy Arsenal méretű klubot. Örömmel tölt el, hogy a szezon mostani szakaszában jelentette be a távozását, így megkaphatja a megérdemelt búcsúztatást.

Vitán felül áll, hogy ő a Premier League történetének egyik legnagyobb menedzsere, büszke vagyok, hogy a riválisa, kollégája és barátja lehettem ennek a nagyszerű embernek"

Pályafutása során Wenger 823 bajnokin ült az Arsenal kispadján, ezzel ő a Premier League történetének legtöbb meccsel rendelkező menedzsere. Ezt néhány találkozóval még biztosan növelni fogja, többek között április 29-én az Old Trafford közönségétől is elbúcsúzhat.

Az lesz kereken a 60. MU elleni meccse a francia legendának, eddig 18 győzelem, 15 döntetlen és 26 vereség a mérlege.

via squawka