Mourinho leszólta csapatát, amiért örült egy gólnak

shadow

A Manchester United 2-0-ra legyőzte a Hull City csapatát az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A Vörös Ördögök - akik immáron kilenc meccses győzelmi szériában vannak - Juan Mata és Marouane Fellaini találataival tettek hatalmas lépést a továbbjutás felé.

A kétgólos siker ellenére José Mourinho, a manchesteriek vezetőedzője több dologgal sem volt elégedett a mérkőzés után. Lefújás utáni nyilatkozata legérdekesebb része talán az volt, amikor azt kritizálta, hogy Mata találata után játékosai örömködtek egy sort.

"Játszanunk kellett volna. Egy kupa párharcban minden találat kulcsfontosságú lehet, így nem értettem, miért ünneplünk, amikor még fél óra hátravan a mérkőzésből? Nem hiszem, hogy örömködnünk kellett volna, nem volt okunk, hogy az első gólunkat ennyire ünnepeljük" - mondta a portugál.

A Unitedra a hétvégén elképesztően fontos mérkőzés vár: az ősi rivális Liverpoolt fogadják hazai pályán, és egy győzelemmel két pontra megközelíthetnék a tabella jelenlegi második helyezettjét.

Mourinho nem csak az ünnepléssel, hanem több más dologgal, közte csapata játékával sem volt elégedett.

"Egy kicsit csalódott voltam az első félidő után, nem ez volt a legjobb negyvenöt percünk. A Hull azt nyújtotta, amire számítottam, szervezetten védekeztek, mi viszont túl puhák voltunk. Túlbonyolítottuk a dolgokat, nem gondolkoztunk elég gyorsan, időt hagytunk nekik arra, hogy visszaérjenek. Jobban kell játszanunk az első félidőben, de a szurkolóktól is jobb teljesítményre van szükség. A második félidőre javult a játékunk egy kicsit, de csak egy nagyon kicsit. Mostantól a Liverpool elleni, vasárnapi bajnokira koncentrálunk, ahol remélem, jobb szurkolást kapunk" - kritizálta a hazai tábort is egy picit Mourinho.