Mourinho majdnem megváltoztatta Pogba sorsát

shadow

José Mourinho egy éve, még a Chelsea vezetőedzőjeként is szerette volna szerződtetni Paul Pogbát - osztotta meg a nyilvánossággal a hírt a játékos ügynöke, Mino Raiola.

Az üzlet azért nem jött létre az előző nyáron, mert az ügynöknek és Pogba akkori klubjának, a Juventusnak volt egy megállapodása, miszerint a középpályás csak akkor hagyhatja el az Öreg Hölgyet, ha olasz bajnok és Bajnokok Ligája-győztes is lesz az együttessel.

"Paul elhagyhatta volna már előző nyáron a Juvét, mert Mourinho és a Chelsea nagyon akarta őt. Nekem azonban volt egy megállapodásom a klubbal, miszerint akkor mehet, ha megnyerték a bajnokságot és a BL-t is" - mondta a Zlatan Ibrahimovic ügynökeként is dolgozó Raiola a Rai Sportnak.

A Manchester Unitedet 18 évesen, ingyen elhagyó Pogbának - akit a Vörös Ördögök idén nyáron világrekordot jelentő 89 millió fontért igazoltak vissza - ez nem jött össze, hiszen a 2015-ös BL-döntőt a Juventus 3-1-re elveszítette a Barcelona ellen, míg az előző szezonban a negyeddöntő és a Bayern München jelentette a végállomást Massimo Allegri együttese számára. És hogy akkor mégis miért válthatott klubot? A válasz nagyon egyszerű.

"Az egész Aurelio De Laurentiisnek, a Napoli elnökének köszönhető, hiszen ő nem engedte el legjobb játékosát, Gonzalo Higuaínt kevesebbért, mint 90 millió euró. Ezt a pénzt a Juve soha nem tudta volna kifizetni, ha nem engedik el Pogbát, így mondhatjuk, védencem kapott egy szép ajándékot a Napoli elnökétől" - tette hozzá Raiola.

Pogba minden évben bajnok lett a Juvéval olaszországi pályafutása alatt.