Van Gaal már a visszavonulásáról beszél

shadow

Louis van Gaal, a Manchester United holland menedzsere elmondta, szinte biztosan az angol sztárcsapat lesz 1986-ban kezdődött edzői karrierjének utolsó állomása.

A három országban is bajnoki címet szerző, a holland válogatottal világbajnoki bronzérmes szakember azért előtte még nyerne pár trófeát - köztük bajnoki címet is - Manchesterben.

"Öreg vagyok, ez az utolsó munkám. Szeretnék odafigyelni a gyerekeimre, az unokáimra és a feleségemre. Megérdemlik, hogy velük legyek, hiszen most nem tudok annyi figyelmet szentelni nekik, amennyi kijárna. Példának okáért lemaradtam az unokám születésnapjáról. Nem szeretem az ilyet" - mondta a Daily Telegraphnak a 63 éves menedzser.

A MU hátránya jelenleg nyolc pont a listavezető Chelsea mögött, úgy, hogy a londoniak egy meccsel kevesebbet játszottak, tehát az szinte biztos, hogy ez a bajnoki cím nem midén fog összejönni. Nem is ez a legfontosabb most a Vörös ördögöknél, hanem hogy visszakerüljenek a Bajnokok Ligájába. Erre jó esélyük is van, hiszen bár nagyon szoros a bajnokság, jelenleg a harmadik helyen állnak, egy pont hátránnyal a városi rivális City mögött.

"Az a célunk, hogy a következő idényben visszaüljünk Anglia trónjára és megnyerjük a Bajnokok Ligáját is. Ehhez elengedhetetlen, hogy felkerüljünk a főtáblára. Van fejlődési lehetőség a csapatban, szükség is lesz, hogy mindenki jobb játékossá váljon" - mondta a 63 éves Van Gaal, akinek csapatára az év meccse vár vasárnap, amikor az örök rivális, remek formában lévő Liverpoolhoz látogatnak.