2020-ban költözhet új otthonába a Roma

shadow

Jövőre kezdik építeni az AS Roma labdarúgócsapatának új stadionját.

Az elmúlt években engedélyezési problémák miatt nem láthattak neki a munkálatoknak, de Umberto Gandini klubelnök kedden Dubajban elmondta, hogy egy-két hónapon várhatóan belül minden szükséges papír a kezükben lesz. Az 1,3 milliárd euróból épülő Stadio Della Roma 56 ezer férőhelyes lesz.

A csapatnak a mostani szezonban kellett volna birtokba vennie az új arénát, amelynek átadására Gandini keddi elmondása szerint legkésőbb a 2020/21-es idényben kerül sor.

"Reméljük, hogy az eredeti terveket csak minimálisan kell módosítanunk, és megkapjuk a jóváhagyást az önkormányzattól" - mondta az AS Roma elnöke.

A bordó-sárgák legfanatikusabb szurkolói csoportja - amelynek törzshelye a déli kanyar - a szigorú biztonsági intézkedések miatt bojkottálja a mérkőzések látogatását. Gandini elmondta, hogy igyekeznek megoldani a problémát, mert a drukkerek távolmaradása jelentősen rányomja bélyegét a hangulatra.

Az olasz szövetség elnöke, Carlo Tavecchio a közelmúltban az élvonal létszámcsökkentését javasolta - eszerint 20 helyett csak 18 csapat alkotná a Serie A mezőnyét -, az AS Roma első embere kifejtette, hogy egyetért a tervezettel.

(MTI)