"A Lazio nem előzhet"

shadow

A kérdést nem úgy kell feltennünk, mi történt a Rómával a Fiorentina elleni EL visszavágó első 20 percében.

Sokkal inkább úgy, mi történik a csapattal a téli szünet óta.

Idén a Roma csak két meccset nyert meg, már nincs versenyben az Európa Ligában, és ami talán a legfájóbb, nagyon közel került hozzá a Lazio.

"Garcia érinthetetlen" - üzentek a szurkolók egy transzparensen, még a Fiorentina elleni találkozó előtt.

Ahol a Roma húsz perc alatt kapott három gólt, simán kiesett, majd a fél csapatnak (a Totti-De Rossi-De Sanctis hármas vezetésével) a Curva Sud előtt kellett magyarázkodnia.

"Senkinek nincs maradása, ha a Lazio is megelőz minket" - hangzott el legtöbbször, a lefújás utáni "beszélgetés" során.

Az üzenet egyértelmű, a szurkolók elvárják a jövő évi BL indulást.

"Most két lehetőségünk van. Vagy feladjuk, vagy küzdünk tovább és megszerezzük a második helyet. Én nem vagyok az a feladós típus.Szóval elindulok a csatába, de ehhez megfelelő emberekre van szükségem. Aki tud és akar, követ" - nyilatkozta tegnap este Garcia, akinek egy pillanatig sem fordult meg a fejében a lemondás.

Húsz perc alatt, három kapott gól. A Roma simán kiesett

Az EL búcsú után Walter Sabatini is megszólalt, némileg magára vállalva a felelősséget. "Soha nem voltam még olyan gyenge az átigazolásokat illetően mint, most télen" - mondta a fővárosi együttes sportigazgatója.

És milyen igaza van. A firenzeiek megszerezték Salaht, a Romához meg Doumbia érkezett...

A szurkolók szerint nem Garcia a bűnös. Hallani olyan véleményelet, melyek szerint nem minden játékos küzd teljes erőbedobással. Gervinho például rengeteg kritikát kap, és sokak szerint Iturbe sem érte meg azt a 22 millió eurót.

14 - Az idén megszerezhető 33 bajnoki pontból, a Roma mindössze 14-et gyűjtött be

Totti kihagyta a csütörtöki meccset, hisz bármennyire fájó, de ebben a korban már nem képes három naponta pályára lépni. Ezt nem mi mondjuk, De Sanctis kapus nyilatkozta (cseréje Skorupski, nagyon csúnyán benne volt a második gólban).

Rudi Garciának a Cesena ellen, óriási szüksége lesz a csapatkapitányára.

Mert ha a játékosok tényleg a francia edző ellen játszanak, akkor ez a szezon elúszott. De ha csak a fejekben kell rendet tenni, és mindenki képes beállni a sorba, az idény még megmenthető.

És meg is kell menteni ezt a bajnokságot, hisz a Lazio eléggé közelít.

A városi rivális a legutóbbi három találkozóját megnyerte - közben a Roma, tavaly novemberben után ismét elbukott két tétmeccset sorozatban - és már csak 1 pontra van a második helytől.

Ahhoz képest, hogy a 20. körben Rudi Garcia együttese még 8 ponttal vezetett...

Az utolsó előtti fordulóban pedig, jön a városi derbi.

A lényeget tudjuk: a Lazio nem előzhet.

Hárman maradtak

A BL-ben negyeddöntőjében érdekelt Juventus mellett, még két olasz csapat is áll az Európa Ligában. A legjobb nyolc közé 1989 után bejutó Napoli a Wolfsburgot, a Fiorentina pedig a Dinamo Kijevet kapta a mai sorsoláson. A Pogbát sérülés miatt 2 hónapra elveszítő Juve ellenfele, a Monaco lesz.