A Milan ellen, 95. perces kapusgóllal szerezte meg első pontját a Benevento

shadow

Nem sikerült jól Gennaro Gattuso bemutatkozása a Milan kispadján, csapata ugyanis 2-2-es döntetlent játszott az újonc Benevento otthonában. A hazai csapat története első pontját szerezte az olasz élvonalban. 

A gólgyártást a Milan kezdte meg, Giacomo Bonaventura közelről fejelt Alberto Brignoli kapujába Franck Kessié beadását követően. A találathoz kellett némi szerencse is, a kapus nem tudta lehalászni a labdát Nikola Kalinic fejéről, majd a menteni igyekvő védők egyenesen Bonaventura elé fejelték a labdát, akinek már nem volt nehéz dolga.

Az egyébként eseménytelen első félidő így Gattuso szája íze szerint alakult. Nem úgy, mint a második, ahol George Puscas már öt perc játék után kiegyenlített. A Milannak erre még volt válasza, egy szögletet követően Kalinic maradt nagyon üresen, és pár méterről kapuba csúsztatta a labdát.

A mérkőzés 75. percében Maurizio Mariani játékvezető kiállította Alessio Romagnolit - kissé szigorúan, az olasz védő ugyanis nem követett el szabálytalanságot - így az utolsó negyed órára tíz emberre fogyatkozott a Milan. A piros-feketék ettől függetlenül megnyerhették volna a mérkőzést, és egészen a 94. percig úgy tűnt, győzelemmel debütál Gattuso a Milan kispadján.

Ekkor azonban jött ez:

Ahogyan az lenni szokott, az utolsó támadáshoz a kapus is felment fejelni, és Danilo Cataldi kiválóan beívelését épp a felfutó Brignoli váltotta gólra. A kapus Mateo Musacchiót megelőzve csúsztatta Donnarumma kapujába a labdát, ezzel kialakult a 2-2-es végeredmény. Az olasz bajnokságban utoljára 2001-ben fordult elő kapusgól, akkor Massimo Taibinek sikerült április 1-jén.

Brignoli gólja mindenesetre nagyon sokat ért a Beneventónak: a mostani döntetlennel megszerezték a klub történetének első Serie A pontját. Az újonc gárda ezt megelőzően mind a 14 bajnoki mérkőzését elveszítette, amivel új negatív csúcsot állítottak fel.