Donnarumma megtörte a csendet, válaszolt a kritikusainak

shadow

Gianluigi Donnarumma és a Milan fanatikusai között csúnyán elmérgesedett a helyzet az utóbbi időben. A klub ultrái azt nehezményezték, hogy sajtóhírek szerint a kapus levélben kérte szerződésének felbontását.

A még mindig csak 18 éves hálóőr nehezen viselte a szurkolók kritikáját. A Hellas Verona elleni meccset követően az interneten terjedni kezdett egy felvétel, melyen az látható, hogy a Milan csapatkapitánya, Leonardo Bonucci vigasztalja a maga alatt lévő játékost.

A mérkőzést követően a Milan vezetőedzője, Gennaro Gattuso védelmébe vette játékosát, úgy fogalmazott: a fiatal kapustehetség nem az a szörnyeteg, aminek a szurkolók lefestik. Azt is hozzátette, ő nem tud arról, hogy a kapus távozni akarna.

Ezt később a piros-feketék sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli is megerősítette. A Milan Twitter-oldalán megjelent közleményben azt írták, "Donnarumma remek srác, soha nem mondta nekünk, hogy távozni szeretne. 2021-ig szóló szerződése van a Milannal."

A feszültséget azok a sajtóhírek váltották ki, melyek szerint Donnarumma ügynöke, Mino Raiola a fiatal kapus nyáron kötött szerződésének érvénytelenítésén dolgozik, mivel szerinte azt nyomás hatására írták alá. Amennyiben ez sikerülne, Donnarumma nyáron szabadon igazolható lenne.

Válaszul a szerdai kupameccsen a mérges ultrák kifeszített banneren fejezték ki nemtetszésüket. "Morális erőszak, évi 6 millió és egy parazita testvér leigazolása? Menj, a türelmünk elfogyott" - üzenték Donnarummának.

E' stata una brutta serata e non me l'aspettavo ! Non ho mai detto ne scritto di aver subito violenza morale quando ho firmato il contratto. Nonostante tutto guardo avanti e testa alla prossima partita..forza milan!?⚫️

79.3k Likes, 6,153 Comments - Gianluigi Donnarumma (@gigiodonna99) on Instagram: "E' stata una brutta serata e non me l'aspettavo ! Non ho mai detto ne scritto di aver subito..."

Az ügyben sokféle véleményt lehetett olvasni, de Donnarumma eddig nem szólalt meg. Csütörtök este azonban Instagram-oldalán válaszolt az őt ért kritikákra.

"Nagyon csúnya este volt, amire nem számítottam. Soha nem mondtam vagy írtam olyat, hogy nyomás hatására írtam alá a szerződésem. Mindezek ellenére előre tekintek, és a következő mérkőzésre fókuszálok. Forza Milan!"

via football-italia