Nagy Ádámra komoly erőpróba vár a Juventus ellen

shadow

Pályafutása során először léphet pályára Nagy Ádám az olasz bajnoki címvédő és listavezető Juventus ellen, amely hazai pályán fogadja majd vasárnap a Bolognát a Serie 19. fordulójában.

Az olasz pontvadászat két hét szünet után indul újra, Nagy Ádáméknak ugyanakkor három hétre nyúlt a pihenés, mivel a 18. körben az AC Milannal játszottak volna, de a milánói együttes karácsony előtt a Juventusszal mérkőzött meg - sikerrel - az Olasz Szuperkupáért Dohában.

A tabellán 15. bolognai együttes legutóbbi meccsén 3-0-ra győzött a sereghajtó Pescara ellen, a listavezető otthonában azonban már a pontszerzés is óriási bravúrnak számítana. A 15-szörös magyar válogatott futballista a bajnokság elejétől alapembernek számított csapatánál, majd november végén kikerült a kezdőből egy rövid időre, az együttes legutóbbi két meccsén viszont már ismét kezdhetett, így vélhetőleg a Juventus ellen is ott lehet majd a pályán. Decemberben ráadásul ő lett a hónap játékosa klubjánál.

A Juve a legutóbbi öt kiírást megnyerte, és jó úton halad, hogy történelmet írjon, mivel eddig még egyetlen csapat sem végzett az élen hatszor egymás után a Serie A-ban. Massimiliano Allegri csapata négy ponttal előzi meg a második helyezett AS Romát és héttel a harmadik Napolit, úgy, hogy mindkét együttesnél egy meccsel kevesebbet játszott. Papíron a Bologna sem jelenthet akadályt a torinóiaknak, különösen úgy, hogy saját pályáján szinte "érinthetetlen" az együttes, amely sorozatban 25 bajnoki találkozót nyert meg Torinóban.

A Romára nem vár könnyű meccs a hétvégén, mivel a Genoához utazik. A vendéglátó együttes ugyan csak 12. a tabellán, de hazai pályán minden ellenfelére veszélyes, november végén a Juventust is legyőzte saját közönsége előtt. A Napoli otthon fogadja a 13. Sampdoriát, amely legutóbbi három mérkőzésén egy pontot szerzett.

A bajnokság másik magyar érdekeltségű együttese, a 18. helyen álló Palermo a 17. Empolival vív majd fontos meccset szombaton. A szicíliai együttes a legutóbbi két összecsapáson egy-egy győzelmet és döntetlent ért el, mindkétszer magyarjai, Balogh Norbert és Sallai Roland nélkül.

Serie A, 19. forduló:

szombat:

Empoli-Palermo 18.00

Napoli-Sampdoria 20.45

vasárnap:

Udinese-Internazionale 12.30

Chievo-Atalanta 15.00

Genoa-AS Roma 15.00

Lazio-Crotone 15.00

Pescara-Fiorentina 15.00

Sassuolo-Torino 15.00

AC Milan-Cagliari 18.00

Juventus-Bologna 20.45

(MTI)