Wenger elismerte, hogy Sánchez és Özil is távozhat télen

shadow

A gyenge kezdést követően összekapta csapatát Arséne Wenger, utolsó hét mérkőzésükből hatot is megnyertek. Ezzel azonban közel sem oldódtak meg a gondjaik, továbbra is terítéken van a klub két legnagyobb sztárjának, Mesut Özilnek és Alexis Sáncheznek a távozása. Erről maga Wenger beszélt az egyik sajtótájékoztatón.

Az Arsenal francia vezetőedzője úgy fogalmazott "lehetséges", hogy Sánchez és Özil is távozhatnak a januári átigazolási időszakban. Ennek hátterében az áll, hogy mindkét futballista szerződése lejár idény végén, és ha nem tudnának év közben megállapodni a hosszabbításról, akkor szezon végén ingyen hagyhatják el a csapatot.

A goal.com információi szerint Alexis közölte az Arsenal vezetőségével, hogy nem áll szándékában megújítani kontraktusát. A hírek szerint a chilei támadót a Paris Saint-Germain és a Manchester City is szívesen látná. Utóbbi nyáron már közel állt a szerződtetéséhez, de Arsenal nem tudott megállapodni a pótlására kiszemelt Thomas Lemarral, így nem engedték el a játékost.

Özil esetében optimistábbak lehetnek a szurkolók, a játékos ügynöke, Erkut Sogut ugyanis azt nyilatkozta a napokban, hogy a német válogatott játékos boldog az Arsenalban, és a tárgyalások is jó irányba haladnak. A klasszis támadó középpályás iránt egyébként a Manchester United és a Barcelona is érdeklődik, vagyis ha nem jutnak dűlőre a részletekkel, akkor Özil is távozhat az Arsenaltól.

Egyelőre Wenger is óvatosan fogalmazott, szerinte továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy télen mindegyik játékost kénytelenek lesznek elengedni. A Watford elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján azt mondta: "A jelenlegi helyzetünkben minden lehetséges megoldást elterveztünk. Lehetséges [a távozásuk]." Ugyanakkor azt is hozzátette, Özil szerinte maradni akar az Ágyúsoknál.

"Remélem a helyzeten még tudunk változtatni. Jelenleg a közelében sem vagyunk annak, hogy bármit is bejelenthessünk." - zárta gondolatait Wenger, aki azt is elmondta, szeretne beszélni még a válogatottból visszatérő Sánchezzel.

via goal.com