Neymar elárulta, miért fetreng annyit a mérkőzésein

shadow

A 2018-as világbajnokságon nem épp úgy került Neymar a középpontba, ahogyan azt a brazilok tervezték. A PSG klasszisa leginkább komikus fetrengéseivel nyújtott maradandó teljesítményt, mintsem a gólokat érő villanásaival. A támadó azonban nem gondolja, hogy túl sokat színészkedik a meccseken.

Neymar számára idő előtt fejeződött be a klubszezon, lábközépcsont-törés miatt a szezon második felében nem állt Unai Emery rendelkezésére. A világbajnokságra felépült, ennek megfelelően ott is volt a brazil válogatott kezdőjében. Bár azt nem lehet mondani, hogy rosszul játszott, teljesítménye elmaradt a várakozásoktól.

A PSG klasszisa elsősorban a fetrengéseivel került a középpontba, ami után a közösségi médiában rengetegen készítették el a maguk verzióit a "Neymar-kihívásból". A videók egyszerű forgatókönyvre épültek: a lehető legkisebb érintkezés hatására kezdtek el kínok kínjai között fetrengeni a földön.

A brazil játékos saját bevallása szerint ezeket humorosan fogja fel, és még maga is poénkodott a kihívással a közösségi médiában. "Láttam ezeket a vicceket, de a helyén tudom kezelni" - nyilatkozta, majd arra is kitért, hogy az esései nem a véletlennek köszönhetőek.

"A játékom a cselekről és az ellenfelekkel való párharcokról szól. Nem állhatok oda a védők elé azt várva, hogy majd engednek gólt szerezni. Le kell őket cseleznem, amit nyilván nem hagynak, ezért megpróbálnak szabálytalankodni velem szemben" - magyarázta.

"Sokszor gyorsabb és könnyebb vagyok az engem szerelő védőknél, és a helyzetek megítélésére ott van a bíró. Azt gondoljátok, hogy szeretem, ha felrúgnak? Nem, ez elég fájdalmas. A meccsek után négy-öt órán keresztül kell jegelnem a lábaimat" - tette hozzá Neymar. 

via goal.com