Szalai Ádám csapattársával erősít a Bayern

shadow

Hivatalos oldalán jelentette be a bajnoki címvédő Bayern München, hogy leigazolta Sandro Wagnert, akire januártól a rövid felkészülési időszak elejétől számíthat Jupp Heynckes vezetőedző. A Münchenben nevelkedett csatár Szalai Ádám csapattársa, a Hoffenheimben 50 mérkőzésen 18 gólt szerzett. A felek nem hozták nyilvánosságra az átigazolási díjat, ám a mindig jól értesült német sajtó tudni véli, hogy a bajorok közel 15 millió eurót fizettek Wagnerért.

Sandro Wagner (30) január első napjaiban csatlakozik a müncheni alakulathoz. Helyismereti gondjai nem lesznek vélhetően, hiszen egyrészt müncheni nevelés, másrészt megfordult már a Bayernban, igaz első szerepvállalása nem nyúlt túl hosszúra, mindössze négy mérkőzés adatott meg neki. Ezt követően a csatár megfordult a Werder Bremen, a Hertha BSC és a Darmstadt csapatainál, majd 2016-ban a Hoffenheimhez írt alá.

Pályafutása a Darmstadtnál indult be és a gólgyártást a „Hofinál” is folytatta, nem véletlen, hogy a müncheniek visszacsábították. A bajoroknak szükségük volt ugyanis egy támadóra, aki egyrészt tehermentesíti olykor Robert Lewandowskit, nem mellesleg pedig konkurenciát jelent a lengyel gólzsáknak. Wagnerrel vélhetően nem rúgnak lyukat, hiszen a csatár jól ismeri a Bundesligát, nem kell felvennie a ritmust, válogatottbeli szerepe miatt ismeri a társakat is és ami a legfontosabb, nem áll hadilábon a gólszerzéssel.

Wagner érkezésével a Bayern újabb meghatározó játékosát halássza el a Hoffenheimnek, amely csapattal látszólag igen jó a kapcsolata. Persze az már más kérdés, hogy ebből a kapcsolatból leginkább a bajorok profitálnak, hiszen fiatal, tehetséges, de már harcedzett játékosokat kapnak nem túl nagy összegért cserébe. Ami viszont a magyar futball-rajongóknak ennél sokkal lényegesebb, Wagner távozásával remélhetőleg Szalai Ádám még jobban előtérbe kerül és még több lehetőséget kap Julian Nagelsmanntól.