A nyolc gól sem mentette meg a Dortmund-Schalkét

shadow

Eredetileg nem is ezt a meccset néztük volna. Ezt direkt az én kedvemért, már az eredmények ismeretében választotta Németh Dániel a podcast azon házigazdája, aki ritkábban ír felvezetést az adásokhoz.

Ez egy jó meccs volt. Legalábbis azt mondják. Sőt, olyat láthattam, ami történeti távlatokban is ritkán esett meg.

Erre én mégis kötöm az ebet a karóhoz, hogy sok gól ide, remek hangulat oda, azért ez még mindig nem volt igazán jó mérkőzés. Nem tudom, lehet, hogy menthetetlen vagyok. Pedig a kollégáim - ide értve a podcast vendégeit, sőt azokat is, akik egyelőre nem szólaltak meg a "Szemüveget a Flórának!"-ban, de azért a szerkesztőségben lelkesen nyomon követik az emberkísérletünket - lelkesen szurkolnak, és mindent, de tényleg mindent megtesznek a siker érdekében.

Mondjuk az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy húzom a számat, meg kritizálom erősen a Ruhr-vidéki derbit, de azért beszélgetés közben magam is rájövök, hogy ennyire még sohasem szakértettem meg meccset. Ugyanis már messze nem csak kérdeztem, hanem például vitatkoztam is a Danival. Sőt, voltak "taktikai" jellegű megfigyeléseim.

És ami talán a legfontosabb lépcsőfok a fociélvezetbe való beleszocializálódásom szempontjából: már az edzőnél - jelen esetben Peter Bosznál - is jobban tudtam, hogy mit kellett volna csinálni a pályán.

Szóval talán mégsem olyan esélytelen ez a dolog. Lehet, hogy már közelebb van a fociimádat, mint gondolnám.

Itt nézhetitek meg mind a nyolc gólt:

Az adást magát pedig itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, a Soundcloudról le is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket a többiek kommentjeivel amúgy ezen a linken éritek el.)

Jó szórakozást!