Tényleg a Bundesligából importáljuk a nézhetetlen focit?

shadow

Ki az, akinek a figyelme a Rohonci úttól Sóstón át a Hungária körútig mindenre kiterjed? Akinek Ulveczki Zoli a kortársa, Pisont István a múzsája és Véber György az esküdt ellensége? Kinek a nagyapja nyugszik a régi kispesti stadion kezdőkörében? Ki az, aki nemcsak mindent lát, de mindent ért is, ami az aktuálisan OTP Bank Ligának nevezett bohóctréfában történik? És ki az, aki még szereti is, ha habostortát nyom a képébe szerelme tárgya, a hűtlen cafka magyar fodball? Hát Végh Hanta, ő az.

Fehérvári balhés, nagy múltú csapatos kieséses, Bundesliga goes NBI. jellegű szép napot kívánunk.

1. Mi a franc volt ez Felcsúton?

A Puskás tavaly is vett el pontot a Viditől, de ez az idei talán még megmagyarázhatatlanabb, és nem csak azért, mert most meg is verte a kistestvér a bátyót (vagy mi a bánat ott a leosztás). Hanti szerint ugyanakkor nem az helyzet, hogy bele van számolva a bérleti díjba néhány ingyen pont, még ha a forduló előtt csontutolsó volt is az Orbán nyári konyhájának kilátását elrontó futballklub.

“Szerintem ilyen nincs. Nem próbálom eljátszani, hogy belátok a NER függönyei mögé, de szerintem itt tényleg nincs ilyen” - mondta Hanta, akinek egészen más ragadta meg a figyelmét a felcsúti családon belüli erőszak során.

“Varga Józsi valószínűleg nem mindenkivel ápolt jó viszonyt, de így is furcsa, hogy pont ő volt a balhé középpontjában Az, ahogy Scepovic utána ment az öltözőfolyosóra, azt mutatta, hogy ott komoly dolgok hangzottak el. Rá volt írva az arcára, hogy vért akar” - mondta a lefújás után kitört balhéról Hanta.

2. True colors: Lanzafamme

“Nekem az nem fáj, ha egy csatár csendre inti a gólja után az ellenfél szurkolóit. Tökre belefér, bár nyilván van ennél szebb gólöröm is” - kezdte Hanta összeszorult lábujjakkal. “De azért az a tahó pózőrség minősített esete, amit Lanzafamme csinált a Honvéd ellen.”

Hanta szélsőségesen liberális, ha a szellemi toprongy labdarúgók kivagyiságának felszínre töréséről van szó, de az, hogy az olasz bundakirály egykori csapata ellen a kezdőkörből mutogasson egy idegenbeli meccsen.

Ki vagy te, haver?Ki vagy te, haver? Fotó: MTI

“Petryak is mutogatott, de hát az más, belefér. De Lanzafammét nem ilyennek ismertük meg, úgyhogy elég nagy ütés volt ez. Franc tudja, lehet, hogy ilyen volt mindig, csak eddig nem vettük észre” - mondta Hanta két kövér könnycseppet elmorzsolva.

3. Bundesliga-célfoci az NBI.-ben

Nem mehetünk el szó nélkül a Mezőkövesd nagyszerűen elkapott rajtja miatt. A NER-csapatok egyik legjobbjaként a Kövesd - ha megnyeri a Vidi elleni elmaradt meccsét - a dobogóra ugrik fel, ami nem pitiáner teljesítmény.

“A Kuttor-Tóth Misi kettős ott elég ügyesen teszi a dolgát” - mondta Hanta, aki tudni véli, hogy igazából Kutya az edző, csak nincsenek meg a papírjai, hogy hivatalosan is bevallják. “Egyáltalán nem gyenge a keretük, és jól is igazoltak nyáron, úgyhogy nem meglepő a dolog.”

Hanta mindenféleképpen jártasabb a nemzetközi futballban, mint Lipcsei Péter és a néger Emerson együtt, ennek köszönhetően felhívta a figyelmünket a trendre.

“A német foci ilyan jó kis támadó futball volt, aztán jött Dárdai a szar Herthával, és elkezdett olyan célfocit játszani, amit egy ilyen csapattal lehet. Aztán látták, hogy működik a dolog, és egyre több német csapat kezdte el ugyanazt csinálni. Valami ilyemsmi történik itthon is: rossz nézni ezt a Mezőkövesdet is, viszont játszani ellene még rosszabb, szóval működik a dolog. Ott van a Paks, ami ugyanezt csinálja: nézhetetlen szar, de közben eredményes is. Ez egyébként jót tesz a magyar focinak is, már ami a versenyképességét illeti.”

4. Két kieső?

A Haladás (új stadion, helló!) csontutolsó, és a Diósgyőr is elég kutyán kezdte a bajnokságot (új stadion, helló II.), de Hanta nem biztos benne, hogy a stadionátok fogja ezeket a csapatokat, bár a Halival kapcsolatban nem tud okosat mondani.

“A Diósgyőrnél az a baj, hogy ők általában jól kezdenek, és ilyenkor Fekő barátom még az Európa Ligáról szokott ábrándozni, aztán menet közben hitványulnak a kiesők közé, ahol aztán a hajrát töltik. Idén viszont már most kutyák, és nem segített rajtuk, hogy a két bajkeverőnek tartott magyart kivágták a keretből, mint a gerelyt”

 - idézte fel Hanta Busai és Ugrai ügyét.

“A Halinál viszont fogalmam sincs, mi a baj. Nem rossz a keretük, van pénzük, paripájuk, aztán mégis rosszak. Ott majd menet közben fog eldőlni, hogy mi a helyzet, és mivel van a baj, egyelőre elég annyi, hogy rosszak.”

5. Petr Cech szerepében Kovácsik Ádi 

A hét videóját csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk, és innen kívánunk jobbulást Kovácsik Ádinak, aki szegény elég peches. De most nem az a fontos, hogy az EL-ben védhet-e, hanem az, hogy teljesen felépüljön.