Willi Orbán más szintet képvisel és főnyeremény lehet nekünk

shadow

A Klubrádió Hosszabbítás című műsorának legutóbbi felvételételével egy időpontban zajlott a magyar labdarúgó válogatott negyedik Nemzetek Ligája mérkőzése, amelyen Észtország volt az ellenfél. Úgy tűnik, hogy Marco Rossi összeszedte a csapat játékát. Hogy ez valóban így van-e, azt Marosi Gergely sportújságíróval beszéltük meg.

Tallinnban az első félidőben úgy mozogtunk, mint egy futball csapat, szögezte le a beszélgetés elején Marosi Gergely. És lehet azt mondani, hogy ez nem nagy szám, de a Nemzeti Sport újságírója szerint, ha valaki látta a magyar válogatott első négy mérkőzését Georges Leekens alatt, akkor az tudja, milyen az, amikor csak nyomaiban emlékeztet egy olyan csapatra, ahol a játékosok tudják, hogy ki hova fut, például.

"Leekns ön PR-ja remekül működik, de hogy dőlhetett be ennek az MLSZ?" -tette fel a kérdést vendégének Rév Dániel. Erre azt a választ kapta, hogy a belga a sárkány hátáról is le tudja beszélni a pikkelyt, Marosi pedig el tudja képzelni, hogy ezt adott esetben akár kamatoztatni lehet edzőként is. De ez csak olyan csapatnál működhet, ahol a játékosok maguktól is tudják nagyjából, hogy mit kell játszaniuk.

"Leekens papíron az egyik legnagyobb szakember, aki megfordult Magyarországon, de ha azt nézzük, hogy mit játszott alatta a válogatott, akkor nem hiszem, hogy akad olyan NBII-es csapat, aki kinevezné őt a kispadra." - folytatta Marosi. 

A beszélgetés kitért arra is, hogy Leeknesszel szemben Marco Rossi nagyon rövid idő alatt tudott valamifajta tudatosságot hozni, épp ezért Marosi is azok közé tartozik, aki sajnálják, hogy csak most és egyből tétmecseken láthatott neki a munkának.

A teljes adást, amiben a fentieken túl szó volt még a TAO-rendszer hatásáról, Sallai karrier-újraépítési sztorijáról, a légiós igazolási divatokról, Willi Orbánról és a honosítások jövőjéről is, itt hallgathatjátok meg: