Scarponit a Tirreno sem felejti el

shadow

A 2009-es Tirreno - melyet Michele Scarponi nyert - épp március 11-én kezdődött. Idén pont ekkor érkezik majd a mezőny Filottranóba, az olasz versenyző városába. Scarponi itt lakott, és itt is edzett azon a tavaly áprilisi reggelen, amikor a tragédia megtörtént. Sportszakmailag egyébként elég izgalmasnak tűnik az 5. szakasz, de az nap egyértelmű, hogy kiről fog szólni. Michele Scarponiról, a verseny kilenc évvel ezelőtti győzteséről.

Mauro Vegni a RCS Sport igazgatója elmondta, kötelességének érezte, hogy elvigye a befutót az egykori jó barátja lakhelyére. Ahol egyébként április 22-én, egy közös tekeréssel mindenki megemlékezhet Michele Scarponiról.

Grafika: Gazzetta

A 2018-as Tirreno (amely idén is egybeesik a Párizs-Nizzával) szokás szerint egy csapatidőfutammal kezdődik, majd Follonica és Trevi után, egy elég keménynek tűnő hegyi befutó dönthet az összetett sorsáról (ITT a szintrajz). Másnap jön a rövid emelkedőkkel telerakott filottranói befutó, majd Fano lesz a célállomás. A verseny végül a megszokott san benedettói egyenkéntivel zárul.

Filottranóba idén nem csak a Tirreno-Adriatico, hanem az olasz körverseny is ellátogat. Michele Scarponi városát a 11. szakasz során érinti majd a Giro mezőnye.