Az újak

shadow

Néhol minimális névváltoztatás, máshol új színek és csíkok a mezen.

De január tizenhetedikétől (akkor kezdődik az év első WT-versenye), lesz három olyan csapat a mezőnyben, akik komoly feltűnést keltenek. A Nibali vezette Bahrain-Meridáról, a Lampre utódjának számító Abu Dhabi-ról, és a Team Sunweb-ről (ex Giant) van szó. Nyilván idő lesz ameddig mindhez/mindenkihez hozzászokik a szemünk, de addig is nézzük, mi várhatunk ettől a három 'újoncnak' számító sortól.

Bahrain-Merida

"Egy olyan nagycsapat építése a célunk, mint amilyen most a Sky vagy a BMC. A költségvetést illetően rövidesen az ő szintjükön szeretnénk állni" - mondta Brent Copeland. A kiszemelt versenyzőket gyakorlatilag mind sikerült megszerezni (leszámítva Scarponit és Vivianit), vagyis a Bahrain-Merida az első évében olyan sorral dolgozhat, ami alkalmas lehet az alapvető célok megvalósítására. Ez minél több WT-győzelem, és persze a 100. Giro megnyerése lenne. Tavasszal ennél semmi nem lehet fontosabb. De simán elképzelhető, hogy a most még ismeretlen Ivan Garcia-David Per duó, okoz majd egy-két meglepetést.

A legnagyobb nevek a keretben: Vincenzo Nibali, Ion Izaguirre, Giovanni Visconti, Sonny Colbrelli

A célok/fő versenyek: Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, Giro d'Italia

A bemutatkozás/első európai verseny: 01.17, TDU / Clasica de Almeria (Spanyolország, 02.12)

UAE Abu Dhabi

A Galbusera család 27 év (!) után kiszállt a kerékársportból, a volt Lampre Abu Dhabi Team néven folytatja. Most már nem két kiemelt szponzor, hanem egy komplett - és anyagilag elég jól álló - ország áll a csapat mögött. Tele vannak fiatal olasz tehetséggel (Ganna, Consonni), Ulissi és Rui Costa pedig az egyheteseken hozhatja a szép eredményeket. Előbbi akár a Girón is, hisz ott 2015 óta öt (!) szakaszt nyert. De ők ketten egy-két klasszikuson is jók lehetnek. A még mindig csak 24 éves Meintjestől óriási eredmény lenne, egy újabb Tour Top 10 (tavaly nyolcadik volt).

A legnagyobb nevek a keretben: Rui Costa, Diego Ulissi, Darwin Atapuma, Louis Meintjes

A célok/fő versenyek: Abu Dhabi Tour, Amstel, LBL, Giro, Svájci kör, Lombardia

Bemutatkozás/első európai verseny: 01.17, TDU / La Méditerranéenne (Franciaország, 02.08)

Team Sunweb

Giant kerékpárokkal, de már új néven folytatja a Tom Dumoulin vezette német csapat, amely Kittel után ugyan Degenkolbot is elveszítette, de Matthews érkezése miatt gyorsan sikerült a minőségi pótlás. A két holland háromhetes menő (Dumoulin+Kelderman) a Girón próbálkozik, Matthews tavasszal a Sanremo mellett a Párizs-Nizza szakaszgyőzelemre, és valószínűleg az Amstelre készül kiemelten. A Touron várhatóan Barguillal próbálnak majd a Top 10-ért küzdeni. A tavalyi Tour de l'Aint megnyerő Sam Oomen személyében, van egy igen nagy tehetségnek mondott fiatal versenyzőjük is.

A legnagyobb nevek a keretben: Tom Dumoulin, Michael Matthews, Wilco Kelderman, Warren Barguil

A célok/fő versenyek: Párizs-Nizza, Sanremo, Amstel, Giro

A bemutatkozás/első európai verseny: 01.17, TDU / Vuelta a Andalucia (Spanyolország, 02.15)