Bernal: "Még nagyon sokat kell bizonyítanom"

shadow

Tavaly ilyenkor még az Andronit segítette az olasz egynaposokon, most pedig már úgy beszélnek róla, mint Chris Froome utódjáról.

Egan Bernal berobbant, ez nem kérdés. A Sky öt évre szóló szerződést kötött vele, ennek értelmében 2023-ig tekerhet majd a brit csapatnál.

Egy évvel ezelőtt még azért dolgozott például a Milánó-Torinón, hogy az Andorni csapatának meglegyen az Olasz Kupa győzelem, és így a Giro szabadkártya. Most egy picit más a helyzet, és nem csak azért mert a Sky versenyzője. Az emlékezetes san sebastianos bukást ugyanis nem volt könnyű kiheverni, de Bernal az Emilián végre visszatért.

"Az a legfontosabb, hogy már nincsenek fájdalmaim. Teljesen rendben vagyok, és két hónap szünet után végre itt lehetek a mezőnyben - mesélte Bernal a cyclingnewsnak. "Bár már rég edzésben vagyok, komoly céljaim nincsenek ezeken az egynaposokon. Szeretném befejezni a versenyeket, de fogalmam sincs, hogy milyen formában vagyok. Novemberben hazarepülök Kolumbiába, és ott lesz egy kisebb műtétem, ugyanis pár fogamat még rendbe kell tenni."

Bernal a San Sebastianon Landával együtt esett, súlyos agyrázkódást szenvedett, az orrát és a száját is műteni kellett, de már tényleg jól van. Két kemény bukással hozta le az első Sky-os évét, amely főleg a kolumbiai illetve a kaliforniai kör megnyeréséről, és a Touron elvégzett kiváló munkájáról marad emlékezetes.

066_DPPI_20318063_010.jpg Fotó: Europress/AFP
Nem véletlenül kapott (!) 2023-ig szóló szerződést a Sky-tól.

"Tudom, hogy nem megszokott az öt éves hosszabbítás, de a csapat bízik bennem, és az érzés teljes mértékben kölcsönös. Idővel szeretnék a Sky meghatározó versenyzőjévé válni. De ahhoz még sokat kell tanulnom. És bizonyítanom."


Azt Braislford sem tagadja, hogy a Thomas-Froome utáni korszak kapitányának szánja Bernalt.

Szóval teljesen érhető, hogy miért írt alá újabb öt évre.