Centikre az álomtól

shadow

Alexander Kristoff centiméterekre volt élete legkomolyabb győzelemtől, de lemaradt róla.

Hazai pályán lehetett volna világbajnok. Ez volt az ő nagy lehetősége.

"És bosszant is egy kicsit, mert tényleg nem sokon múlott. Néha még eszembe jut a sprint, és azt kell mondjam, nem rontottam el semmit. Jött Sagan, és egyszerűen lehajrázott. Ennyi történt. Ha egy háromszoros világbajnok tud megelőzni, akkor tényleg egy erősebb versenyzőtől kaptál ki."

Kristoff már elengedte a múltat, és előre tekint. Hat év után elhagyta a Katushát, és az elég jól erősítő UAE Emirateshez írt alá.

"Egyszerű a történet: eljöttem, mert úgy éreztem, ennyi idő után váltanom kell. Új sor, új társak, új közeg, ezek mind-mind extra motivációt jelentenek. Hiszek benne, hogy ebben a csapatban megint lehet esélyem a komoly győzelmekre. És ez alatt főleg a Sanremót és a Flandriát értem. Előbbi volt az első klasszikusom, amit Luca Paolini elképesztő melója nélkül, valószínűleg nem nyerek meg."

Kristoff mellett Saronni csapata Arut és Dan Martint is megszerezte, így az UAE tényleg minden terepen jó lehet.

"Dubaiban szeretném kezdeni az évet, aztán jöhet a Nizza, majd a klasszikusok. Nagy álmom a Roubaix, de valahogy oda még egyszer sem érkeztem top formában. Szóval marad a Flandria, amit egyszer már megnyertem. Azon a versenyen elképesztően erősnek éreztem magam, talán életem egynaposa volt. A Vb jövőre nekem nem játszik, túl nehéz a pálya. De egy Eb címvédés azért tetszene."

Hiába az erős olasz vonal az UAE-nél, Kristoff a tervek szerint 2018-ban sem tér vissza a Giróra.

"Utoljára öt éve indultam, de az már nagyon régen volt. Mint említettem, azért igazoltam ebbe a csapatba, hogy újra minőségi győzelmeim legyenek. Szóval a Tourra szeretnék menni, mert ott is elég régen nyertem legutóbb."

 

 

(Forrás: Gazzetta)