Dumoulin: "Mindenki tisztán akar látni Froome-ügyben"

shadow

A nagyok nyilván próbálnak vigyázni és finoman fogalmazni, viszont voltak olyan versenyzők (Tony Martin, Wellens, Naesen) akik nyíltan elmondták a véleményüket. És egyértelműen Chris Froome ellen foglaltak állást.

A Katushában tekerő Tony Martin például nem sokat finomkodott, amikor a témában kérdezték.

“Ez hihetetlenül rosszat tesz a kerékpárnak. Nem értem a Sky-t és nem értem Froome-ot. Még azelőtt visszatért, hogy az ügye tisztázódott volna...ez szégyenletes.”

Gondolhatunk bármit, Froome Andalúziában elkezdte az idényt. És az első szakasz után rögtön meg is jegyezte, hogy sokan odatekertek mellé a mezőnyben, és a támogatásukról biztosították. Erre Tim Wellens csak ennyit tudott mondani:

Chris azt nyiltakozta, hogy hihetetlen mértékű támogatást kapott a többiektől. Érdekes, én valahogy nem ezt tapasztaltam.”

Froome visszatérése erősen megosztja a mezőnyt | Hosszabbítás

Chris Froome is elkezdte a szezont szerdán, az Andalúz körön. A visszatérését nem mindenki fogadta kitörő örömmel, ő mindenesetre sietett megköszönni versenyzőtársainak azt, hogy kiállnak mellette és támogatják őt. A mezőny lelkesedése elsősorban azért visszafogott Froomey indulásával kapcsolatban, mert úgy tért vissza, hogy közben még van egy függőben lévő doppinggyanús ügye.

A holnap rajtoló Abu Dhabi Tour előtti sajtótájékoztatón viszont már Tom Dumoulin sem nagyon kerülhette el az újságírókat, így ő is belefutott a Sky versenyzőjét érintő kérdésekbe. Nem térti ki, nem terelt, megpróbált okosat válaszolni. Már amennyiben ilyen helyzetben ez lehetséges.

"A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha Froome ügyében nem történne semmi, a tervek szerint elindulna a Girón, majd a rajtot követően felfüggesztenék. Vagy utána kapna eltiltást. Ennél rosszabb megoldást el sem tudnék képzelni. Mindenki tisztán akar látni, és mindenki korrekt megoldást szeretne. Nem hiszem, hogy ezt a kérdést sok versenyző máshogy látná, de az biztos, hogy a kerékpársport megint veszített egy picit. Nyilván én nem mondhatom azt, hogy felejtse el a versenyzést, mert erre most engedélyt kapott. Lehet, hogy nem ez a jó döntés, de most ott lehet a mezőnyben."

(Forrás: cyclingweekly)