Élet Contador után

shadow

Visszavonult Cancellara, aztán visszavonult Contador.

Azt a közhelyet hagyjuk is, hogy két ilyen kerékpárost egyszerűen lehetetlen (egyből) pótolni.

De mégis mit várhatunk ebben az idényben a Trektől? Főleg ilyen komoly változások után. Hisz előbb elvesztették minden idők egyik legjobb egynapos specialistáját, majd egy fantasztikus képességekkel rendelkező háromhetes menőt. Erre a kérdésre próbál meg válaszolni az amerikai csapat sportigazgatója, Luca Guercilena.

 

Milyen szezonban bíztok a tavalyi, nem túl eredményes év után?

A Sanremótól kezdve egészen az északi egynaposokig tele van a tavasz olyan versenyekkel, ahol lehet esélyünk. Degenkolb, Stuyven, Nizzolo, Felline és Pedersen kivétel nélkül készen áll arra, hogy komoly győzelmekért harcoljon. Szerintem a segítő személyzetre sem lehet panaszunk. Az alap szerencsére megvan, vagyis győzelmekkel tudtuk kezdeni az új szezont. Ráadásul olyan versenyzők tudtak nyerni, akiknek legutóbb nem volt erős évük.

Mi lesz a háromhetesekkel?

A Giróra Brambillával megyünk, ez nem lehet kérdés. Ő simán képes lehet arra, hogy egy jó összetett helyezésért tekerjen. Szerintem benne több van annál, hogy csak egy-két szakaszért küzdjön. Simán ott lehet az öt legerősebb versenyző között. És ugye ott van Nizzolo, aki pedig a mezőnyhajrás napokon lehet jó.

Jöjjön egy játék! Kapsz egy nevet, és mondd el, hogy mit vársz tőle ebben a szezonban. Elsőként itt van Brambilla.

Szintet kell lépnie, és erre minden esélye megvan.

Pantano?

Tavaly Alberto árnyékában tekert, idén több szabadsága lesz. Azokra a versenyekre mehet, ahol tényleg szeretne indulni. És ahol benne lehet egy kiemelkedő eredmény.

Stuyven?

Ő az emberünk a tavaszi egynaposokra, szerintem neki köszönhetően lesz sikerélményünk. Nem is kicsi.

Mollema?

A Tour de France-kapitányunk. Mindenki érte megy majd.

És ki lehet a meglepetésemberetek?

Szerencsére sok fiatalunk van. Szerintem Skujins mellett az olasz Conci és Ruben Guerreiro is villanthat valahol.

Vagyis elégedett vagy az idei kerettel?

Teljes mértékben. Mollemának köszönhetően továbbra is van esélyünk arra, hogy háromhetesen komoly eredményért harcoljunk. Ez egy minőségi sor. Már csak a tavalyinál több szerencsére lesz szükségünk.

Megkerülhetetlen kérdés: mit szólsz a Froome-ügyhöz? Tudod, hogy te mit tettél volna Brailsford helyében?

Nehéz kérdés, de szerintem én nem engedném versenyezni. Az biztos, hogy ezzel nem csak a Sky, hanem az egész kerékpársport veszített valamennyit.

Új idény, egy új UCI-elnökkel. Mit vársz tőle? Illetve milyennek látod a sportág jelenlegi helyzetét?

A következő négy év sorsöntő lesz. Nem is kérdés, az élvonalbeli csapatoknak a jelenleginél sokkat több gazdasági stabilitásra és tervezhetőségre lenne szükségük. Szerintem Lappartiennek amolyan közvetítő szerepet kellene betöltenie a versenyszervezők és a csapatok között. Mi is azt csináljuk, amit a többiek más sportágakban: próbáljuk a lehető legjobban eladni magunkat. Fontos, hogy rangja legyen a World Tour-sorozatnak, és az sem mindegy, ki juthat élvonalbeli licenchez. Jól tervezhető jövőképre van szükségünk, nem szabadna a csapatoknak évről-évre élniük.

 

(Forrás: tuttobiciweb)