"Én leszek a Tour-kapitány"

shadow

Landa és huszonkét kilométernyi kockakő.

Két kifejezetten rossz hír, melyet Quintana a felejthetőre sikerült Tour de France után kapott.

A csapata megszerezte a Sky-t elhagyó baszk versenyzőt, a keddi prezentáción pedig kiderült, hogy a Touron még soha nem látott hosszúságú (21.7 kilométernyi) kockaköves szakaszt kell teljesíteni.

Ez a jövő, de mi a helyzet a múlttal? Ezzel a szezonnal, ami a nagy köröket nézve, nem sült el túl jól. Azt már Quintana is látja, hogy idén egy kicsit besokallt. Ennyi háromhetest egymás után szinte lehetetlen lehozni komoly hullámvölgyek nélkül.

"Tavaly Tour majd Vuelta, idén Giro és Tour. Ez 13 hónap alatt négy nagy kör egymás után. Sok volt, nem bírtam. A végére nagyon elfáradtam. Az év jól indult, hatszor nyertem, szóval nem volt ez egy annyira negatív szezon. A Giró is jól kezdődött, de csak volt 70 kilométernyi időfutam. Az utolsó nap már kifejezetten rosszul voltam, de ezt nem kifogásként mondom. Második lettem, egy erős mezőnyben. A Tourra viszont nincs mentség, ott elfogytam."

Szóval akkor többet nem is lesz duplás próbálkozás?

"Ezt nem mondom, de minden évből lehet valamit tanulni, és mindig vannak kijavítandó hibák. Jövőre például arra kell figyelni, hogy ne menjek minden versenyen maximumon és kellően friss legyek júliusra. Nyilván nem zárom ki a későbbi próbálkozást, de az biztosan nem 2018-ban lesz. Jövőre csak a Tour érdekel."

Ahol ő lesz a kapitány. Ezt Quintana már az útvonalbemutató után is egyértelműen jelezte.

Ha valakiben esetleg felmerült volna Landa neve...

"Én leszek az elsőszámú ember. Nem tudom milyen sorral indulunk, és azt sem, hogy Mikel ott lesz-e mellettem. Valverdével voltunk már hasonló helyzetben, és képesek voltunk együtt dolgozni a Movistar sikereiért."

Végül jöjjön egy gyors vélemény a 2018-as Tour útvonaláról.

 "Szép számmal lesznek hegyi szakaszok, ennek én örülök. Nincs vészesen sok időfutam, ez is jó hír. Ha a verseny első felét nézem, nyilván a kockaköveken kell nagyon figyelni. De ott van a csapatunkban Erviti, Bennati és Rojas, szóval nekik köszönhetően jól le tudjuk hozni azt a napot."

 

 

(Forrás: Gazzetta, cyclingnews)