És megelőzte Contadort...

shadow

"Rengeteget néztem régebben a tv-ben, imádtam a stílusát. Ő is benne volt egy kicsit abban, hogy profi lettem."

Thibaut Pinot soha nem tagadta, igenis felnéz Alberto Contadorra. Így gondolhatjuk mit jelentett számára, hogy az egyik kedvencét előzte meg az Andalúz kör mai királyetapján. Ahol a komplett Sky (Landa+Poels+Rosa) képtelen volt érdemben reagálni a Trek kapitányának ritmusváltására, de Alejandro Valverde helyzete sem lett könnyebb az összetettet illetően. A Movistar versenyzője ugyan nem kapott sokat (5 mp hátránnyal érkezett célba), de a pénteki időfutam miatt messze nem ő a legesélyesebb.

"Alberto első támadása után úgy döntöttem, saját tempóban folytatom. Egy idő után egyre jobban közelítettem hozzá, talán kicsit fáradt is. Meg elég sokat nézegetett hátra. Én közben szépen közelítettem felé."

Pinot aztán utol is érte a Trek versenyzőjét, majd az utolsó 150 méteren belül kikerülte Contadort. Jöhet a pénteki, 12 km hosszú időfutam. "Ebben a számban nagyjából hasonló a tudásunk azokkal, akik még lőtávolban vannak. Szóval megtippelni sem tudtom mi várható. Harcolunk egy nagyot, az biztos" - nyilatkozta Thibaut Pinot, aki ebben a szezonban szakítva a hagyományokkal, a Giróra készül kiemelten.

A piros trikót megszerző Contador, bár lemaradt a győzelemről, mégis elégedetten értékelt. "Ez a szezon első versenye, ilyenkor előfordulnak menet közben kisebb holtpontok. A csapatom megint óriásit ment, nekem pedig sikerült egy-két riválist leráznom magamról. Most ez is volt a cél, nem csak a szakaszgyőzelem. Egy alapos pihenésre van szükség az időfutam előtt, ami várhatóan igen szoros lesz. Izagirre például nagyon jó ebben a számban, és ő nincs messze tőlem."

Tényleg nagy meccs lesz, a legjobb hét versenyző 12 másodpercen belül áll. (KÖSZI ATT!)

A pénteki szakaszt 15.30-tól közvetítjük élőben az Eurosport 2-n.