Három dolog, amire figyeljünk a Lombardián

shadow

Már csak egy nap, és itt az év utolsó klasszikusa.

Szombaton rendezik a 112. Lombard körversenyt, amely gyakorlatilag az idei országútis szezon utolsó fontos állomása. Ennek megfelelően kellően erős mezőny jött össze, hisz a friss világbajnok Alejandro Valverde (soha nem nyert még Lombardiát) mellett az innsbrucki vb másik két dobogósa is ott lesz a rajtnál.


1. A világbajnok

Legutóbb 12 évvel korábban, Paolo Bettini volt képes arra, hogy világbajnokként Lombardiát nyerjen. Valverde formája nem rossz, egyértelműen ott van az esélyesek között, és korábban nem is ment rosszul ezen a versenyen (tavaly ugye a sérülése miatt nem indult). Az elmúlt négy alkalommal a következő helyezéseket hozta: 6-4-2-2. De nyernie itt még nem sikerült.


2. A címvédő és a trónkövetelők

Az egyértelmű, hogy Nibali nincs olyan formában, mint tavaly ilyenkor. És hát komoly meglepetés lenne, ha megint megrajzolná a mezőnyt lefelé. De, hogy próbálkozni fog, az majdnem biztos. És akkor a trónkövetelők: Pinot, Uran, Woods. A héten látott versenyek alapján velük biztosan számolni kell. Pinot ugye nyerte a Milánó-Torinót, és akár már Lombardia-győztes is lehetne, ha az elmúlt években nem ennyire lejtmenetes a befutó. És nem Nibali megy előtte... Azt meg egy kicsit sajnálhatjuk, hogy nincs Julian Alaphilippe és Miguel Angel Lopez, ők ugyanis már befejezték ezt a szezont.

Egyébként nem csak Valverde, hanem az innsbrucki vb másik két dobogósa (Woods és Bardet) is ott lesz a rajtnál. De hát egy Lombardián mikor jön össze rossz mezőny?

Pinot már a Lombardiára hangol | Hosszabbítás

Bármilyen furcsa, de Thibaut Pinot eddigi profi pályafutása során még nem nyert egynapost.Egészen ma délutánig. Mondjuk a Milánó-Torinón elért győzelme nem akkora meglepetés, hisz ő imádja az őszi olasz egynaposokat, és szokás szerint megint nagy formában van.

3. A (némileg) új útvonal

A tavalyihoz képest új persze, hisz ezúttal is Bergamóban lesz a rajt, és Comóba érkeznek. A verseny hajrájában megint ott lesz a Sormano és a Civiglo, de a cél előtt nem sokkal jön a rövid Monte Olimpino, amely 1700 méter hosszú és átlagban 6%-os. Ennek a dombnak a teteje után még nagyjából két kilométer lesz a célig.

Lombardia_2018_alt_web-1024x585.jpg Fotó: gazzetta.it

112. Lombard körverseny - tíz név, akikre érdemes lesz figyelni: Valverde, Pinot, Bardet, Woods, Uran, Nibali, Kelderman, Adam Yates, Mollema, Moscon 
TV: szombat, 14.30 - Eurosport 1