Helló, Chris! Na milyen volt az első?

shadow

Leginkább nyugis.

Már ami az Andalúz kör első szakaszának sportszakmai részét illeti.

Chris Froome szeptember huszadika után újra rajthoz állt. Pont aznap reggel tudta meg Bergenben (az időfutam vb előtt), hogy a bő két héttel korábban adott Vueltás mintájával valami nem stimmel. Azóta szinte csak a szalbutamol szó társaságában emlegetik a nevét.

Froome az ügye kirobbanása óta gondosan kerülte a sajtót - a Sky benalmadenai szállodáját tegnap rendőrök védték, és csak akkreditációval lehetett bejutni az épületbe -, viszont keményen készült. December vége óta 6110 kilométert tekert és 85.500 méternyi szintkülönbséget mászott meg.

"Senki nem szeretné nálam jobban, hogy a lehető leggyorsabban megoldódjon az ügyem. Azt viszont sajnálom, hogy rengeteg valótlan információ jelent meg velem kapcsolatban. Ha az emberek megismerik az én álláspontomat, mindent tisztán látnak majd."    

Ma végre ott volt a mezőnyben, és a rajt előtt nyilatkozott is. Sok extrát természetesen nem mondott, viszont azt megtudhattuk, hogy ő is gyors megoldást szeretne. Igen, gyorsat... Azok után, hogy szeptember hetedike óta a csapatával együtt tudja, hogy baj van.

Froome mindenesetre visszatért, az első napon az 57. helyen, a főmezőnnyel együtt érkezett célba. Vagyis szépen nyugiban letudta az Andalúz kör nyitószakaszát.

A befutó után pedig megemlítette, hogy menet közben sok versenyzőtárs odatekert mellé, és a támogatásáról biztosította.