Lassan mindenki elkezdi

shadow

Javában tart az új szezon, túl vagyunk az első eurosportos versenyeken (ezen a héten az Andalúz kört meg az Algarvét közvetítjük), már jó pár sztárral találkozhattunk.

De még nem mindenkivel, így érdekes lehet megnézni, hogy mi történt eddig az igazán nagy nevekkel, és hol láthatjuk őket legközelebb. Külön megjegyeznénk, hogy ezúttal kizárólag a háromhetes menőkre (és Valverdére) koncentrálunk.

 

Chris Froome (Sky)

Sok mindent lehet mondani Froome-ra, csak azt nem, hogy nyugis tele volt a 2017-es dupla után. A szalbutamol-ügye még mindig nem oldódott meg, ennek ellenére szerdán elkezdi a szezont. A hírek szerint az eredetileg tervezett programján sem változtat, így ott lesz a Tirrenón is.

A következő versenye: Andalúz kör

Nairo Quintana (Movistar)

Otthon kezdte az idényt, a Sky-os Bernal mögött lett második a Kolumbiai körön. Mivel idén nem Girózik, elég későn jön át Európába. Az első WT-versenye a Katalán kör lesz március végén.

A következő versenye: Katalán kör

Alejandro Valverde (Movistar)

Hivatalosan Mallorcán tért vissza, de az első többnaposát (Valenciai kör) rögtön megnyerte. Két szakasz és a sárga trikó, ennél tökéletesebben nem nagyon tudta volna kezdeni az új idényt. A számára hazai versenynek számító murciai egynaposon jó barátja, Luis Leon Sánchez mögött lett második.

A következő versenye: Abu Dhabi Tour

Tom Dumoulin (Sunweb)

Az idén Giro-címvédésre készülő Dumoulin még vár a bemutatkozásra, ő tavalyhoz hasonlóan az Abu Dhabi Touron indítja a szezont. Ott 2017-ben harmadik lett összetettben.

A következő versenye: Abu Dhabi Tour

Rigoberto Uran (EF)

Quintanához hasonlóan ő is Kolumbiában kezdett, méghozzá egy komoly szakaszgyőzelemmel, összetett harmadik hellyel, meg ezzel a jelenetsorral :)

A következő versenye: Strade Bianche (?)

Romain Bardet (AG2R)

Egy versenye volt eddig, a Grand Prix Cycliste la Marseillaise, ahol nyolcadik lett. Az eurosportos bemutatkozására március negyedikéig (Strade Bianche) kell várnunk.

A következő versenye: Classic de l'Ardèche Rhône Crussol

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)

Egy váratlan rosszullét miatt Argentína helyett Dubaiban kezdte a szezont, ideális körülmények között. Jó időben gyűjtötte a versenykilométereket, a "királyszakaszon" ráadásul eredményesen dolgozott Sonny Colbrelliért. Ezen a héten Ománban teker, aztán jöhetnek az olasz versenyek (SB, Tirreno, Sanremo).

A következő versenye: Ománi kör

Mikel Landa (Movistar)

Szerdán az Andalúz körön láthatjuk először a Movistar mezében, és ezen a versenyen rögtön kapitányi feladatokat kaphat. A tavaszának egy biztos pontja van, ez pedig a hazai pályának számító Baszk körverseny.

A következő versenye: Andalúz kör

Thibaut Pinot (FDJ)

A Lombardia óta nem versenyzett, de lassan (Haut Var) ő is rajthoz áll élesben. A tavasz folyamán a Katalán körön és a Tour of Alps-on biztosan láthatjuk. Egyébként az első háromhetese megint a Giro lesz.

A következő versenye: Haut Var

Richie Porte (BMC)

Szokásos győzelem a Willunga Hill-en, és második hely összetettben Impey mögött. Ezen a héten őt is láthatjuk az Eurosporton, hisz indul az Algarvei körön.

A következő versenye: Algarvei kör.

Johan Esteban Chaves (Mitchelton-Scott)

Nem volt jó éve a tavalyi, de ezt a mostanit remekül kezdte. Övé lett az összetett a Herald Sun Touron. Ha minden igaz a következő többnaposa az általunk is közvetített Párizs-Nizza lesz.

A következő versenye: Párizs-Nizza