Milyen lenne egy Froome nélküli Tour?

shadow

Hogy milyen lenne egy Chris Froome nélkül megrendezett Tour de Fance?

Furcsa? Izgalmasabb? Végre az utolsó pillanatig kiélezett? Évezhető? Nyílt?

Vagy talán jóval kiegyensúlyozottabb. Nem lenne egy csapat, amely a végtelenségig képes irányítani a történéseket. Nem lenne a mezőny elején egy csapat, ahol a segítők is képesek könnyedén hatástalanítani a támadásokat.

És nem mellesleg, sokan életük nagy lehetőségéhez juthatnának hozzá.
Hisz Froome távollétében talán nem kellene egy (annyira) domináns Sky-jal számolni, így pedig jóval nyitottabb lehetne a verseny.


Persze, most még nem lehet megmondani mi lesz a friss Giro-győztes Chris Froome sorsa, de egy biztos: ennyire kimerülten még nem érkezett Tourra. Hiába a plusz egy hét, az olasz kört nem lesz könnyű "elfelejteni."

Sokan megpróbálkoztak a duplával, emlékszünk a végeredményre. A Touron sem Quintana, sem Contador nem volt önmaga. Ők voltak a legutóbbi próbálkozók. Mindketten elszálltak az utolsó hétre.

000_G13V0.jpg Fotó: Europress/AFP
"Chris az elmúlt években a mezőny fölött járt, nélküle sokak számára megnyílna az esély" - mondja Euzebio Unzué. "Így lennénk ezzel mi is, habár Nairo irányába most sincs semmiféle nyomás a részünkről. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen képességű kapitánya van a Movistarnak. Ugyanakkor a fejlődését elnézve, neki a következő lépés már tényleg a sárga trikó lenne."

Tour de France egy erős Sky és Froome nélkül.
Ezt még leírni is furcsa.

Amikor a brit versenyző utoljára "kimaradt a buliból", Nibali könnyedén nyerte az összetett.

"Froome nélkül eléggé kiegyensúlyozottak lennének az erőviszonyok. Nagyjából 7-8 versenyzőnek lehetne esélye megnyerni a sárga trikót. Köztük Nairónak. Aki idén mindent erre a három hétre tett fel."

(Forrás: részben - velonews)