Öt új igazolás, akiktől sokat várhatunk

shadow

Nyugodtan lehetett volna ez egy tízes lista, de nem szerettünk volna az összes csapatot váltó nagy névre kitérni. Most inkább öt olyan versenyzőről lesz szó, akik számára akár vízválasztó is lehet a 2018-as idény. Sokat várnak maguktól, és cserébe mindenki sokat vár tőlük.

A csapatváltás pedig (talán Kittelt leszámítva) lehetőséget teremthet ahhoz, hogy tényleg egy nagyot lépjenek előre. Vagy akár rátaláljanak régi önmagukra.

1. Mikel Landa

Életkor: 28

Honnan-hova: Sky → Movistar

Legjobb tavalyi eredmény(ek): Giro: szakasz+hegyitrikó, Tour de France: 4.hely

Fő verseny 2018-ban: TdF

A csapatváltása továbbra is érdekes, de erről már sokat írtunk. Főleg annak fényében meglepő a döntése, hogy idén nem Girózni, hanem Tourozni fog. Quintanával együtt...

2. Marcel Kittel

Életkor: 29

Honnan-hova: Quick-Step → Katusha

Legjobb tavalyi eredmény(ek): TdF: 5 szakaszgyőzelem

Fő verseny 2018-ban: TdF

Elnézve a Katusha egyik főszponzorát (Alpecin), a lehető legjobb helyre került :) Nem volt rossz az elmúlt két Quick-Step-es éve (összesen 30 versenyt nyert), de mégis váltott. A Marco Haller-Rick Zabel-Nils Politt hármasnak köszönhetően nem lesz rossz felvezető vonata, de ha bombaformában van, sokszor egyedül is megoldja a sprinteket. Kristoff távozása miatt egyértelmű a helyzete, és ezt ő nagyon szereti.

3. Elia Viviani

Életkor: 28

Honnan-hova: Sky → Quick-Step

Legjobb tavalyi eredmény(ek): Hamburg Cyclassic, Romandia: szakaszgyőzelem

Fő verseny: Tirreno, Sanremo, Giro

Túl egyszerű lenne azt írni, hogy 'Kittel-pótlónak' érkezett, de számára tényleg az áttörés éve következhet. Gaviriával szépen eloszthatják a versenyeket, talán csak a Sanremón lehet köztük "probléma". Biztosan több támogatást kap majd, mint tavaly a Sky-ban. És a Giro-részvétele is biztos.

4. Alexander Kristoff

Életkor: 30

Honnan-hova: Katusha → UAE Emirates

Legjobb tavalyi eredmény(ek): RideLondon, Eschborn-Frankfurt, De Panne: szakaszgyőzelem

Fő verseny: Sanremo, Flandria, Giro (?)

A tavaly előtti évvel ellentétben, 2017-ben bár volt WT-győzelme, még mindig nem azt a Kristoffot láttuk, aki korábban Sanremót, illetve Flandriát nyert. Ennek érdekében váltott, és elment az UAE-hez, ahol - a számára fontos tavaszi egynaposokon - megkérdőjelezhetetlen lesz a vezető szerepe. Ha valamelyik igazolás indokolt volt, az övé mindenképp. Hat év után jött el a Katushától, jót tehet neki a környezetváltás.

5. Matteo Trentin

Életkor: 28

Honnan-hova: Quick-Step → Mitchelton-Scott (ex Orica)

Legjobb tavalyi eredmény(ek): Vuelta: 4 szakasz, Paris-Tours

Fő versenyek: Strade Bianche, Sanremo, E3, GW, Flandria

A 2017-es idény egyik kellemes meglepetése volt, sok minőségi versenyt nyert. A Vueltán majdnem a ponttrikót is elvitte. Amióta profi, csak a Quick-Stepnél tekert, így ez lesz az első éve egy új sorban. Az ex-Oricánál biztos, hogy több versenyen is kapitányként tekerhet. Itt meg fogja kapni az esélyt.