Sagan-show és Kittel sprint

shadow

Sokáig nem hozott túl sok izgalmat a hétfői szakasz, de az elmúlt két nap - és a folyamatos rossz idő miatt - érthető volt a "kényelmesebb" tempó. A legkomolyabb esemény - Burghardt magányos próbálkozását leszámítva - az volt, hogy nyilvánosságra hozták a 2020-as TdF nagy rajtjának helyszínét, amely másodszor a verseny történetében Nizza lesz.

Aztán jött az utolsó nyolc kilométer.

És egy bukás, amit Peter Sagan elképesztő érzékkel védett ki (ITT a videó). Fernanado Gaviria viszont földre került, így a Quick-Step sprintere kimaradt a hajrából. De van ennél nagyobb baj is, hisz Gaviria a csapata tájékoztatása szerint elörte a bal kézközépcsontját, műteni kell, így biztosan nem lehet ott a szombati Sanremón.

A sprintet megint Marcel Kittel nyerte, Sagan és Richeze előtt. A Katusa versenyzője másodszor győzött ezen a Tirrenón, Sagantól pedig ilyen felzárkózás után nem kis bravúr az újabb második hely (nagyon komoly volt, hogy jött fel kerékről-kerékre).

Tirreno-Adriatico 2018: Stage 6 Highlights

A bunch sprint was expected for the penultimate stage of the 2018 Tirreno Adriatico but would there be any real movement in the race for General Classification honours?

Összetettben nem történt változás, Kwiatkowski és Caruso kimaradt a bukásból, így kettőjük között továbbra is három másodperc a különbség. Kwiatnak tehát van egy minimális előnye a keddi időfutam előtt, de nem csak számunkra, hanem gyakorlatilag a Top 10-ből mindenkinek fontos lesz a holnap zárószakasz. Hisz nagyon szoros az összetett. Landa 20 másodpercre van a második helytől, Thomas pedig hat másodpercnyire tőle. Szóval a kék trikóért, és a dobogóért is lesz harc a tíz kilométeres - egyébként teljesen sík - egyenkéntin.

Kedden is 13.30-kor kezdünk az Eurosporton.