Scarponi, Yates és az emlékek

shadow

Egy Astanás, vagy egy olasz szakaszgyőzelem lett volna igazán szép, de Adam Yates ezt nem így gondolta. A Mitchelton-Scott versenyzője egy kiváló ütemű támadással meglepett mindenkit, elvitte a filottranói befutót, és ismét lőtávolba került az összetettet illetően. Bár elnézve a keddi időfutamot, azért a legnagyobb esélyes nem ő.

A Scarponi-emlékszakasz végén a harmadik helyével még jóváírást is gyűjtő Michal Kwiatkowski vette át a kék trikót, pedig Damiano Caruso is a hét másodperces hátrányt begyűjtő főmezőnnyel együtt ért célba. Az első idei győzelmét megszerző Yates (akinek a testvére második lett a PN-en) igen komoly neveket előzött meg, hisz két világbajnok zárt mögötte a dobogón. Peter Sagan lett a második és Kwiat a harmadik.

Tirreno-Adriatico 2018: Stage 5 Highlights

After Geraint Thomas' mechanical issue yesterday, could overall leader Damiano Caruso extend his lead in the general classification during stage five of the 2018 Tirreno-Adriatico?

"Szerintem a szakasz végéhez közeledve mindenki láthatta, hogy mennyire komoly segítséget kaptam a srácoktól. Gyönyörűen felvittek a mezőny elejére, onnantól kezdve már csak meg kellett indulnom...egész héten jól éreztem magam, a Roglic által megnyert szakaszon is lehetett volna esélyem. Simon nemrég győzött a Nizzán, szóval ez is adott egy kis plusz motivációt. Most sajnálhatom igazán azt a második napos bukást. Mert ha az nincs, még jobban állnék összetettben" - mondta a filottranói befutót megnyerő Adam Yates.

Folytatás hétfőn egy várhatóan mezőnyhajrás szakasszal, kedden pedig jön a mindent eldöntő időfutam. Ami most különösen izgalmasnak ígérkezik, hisz az első tíz helyezett 46 másodpercen belül áll.

Holnap 13.30-kor kezdünk az Eurosporton.