Sima Kwiatkowski

shadow

Bár Michal Kwiatkowskinak mindössze három másodperces előnye volt a Tirreno utolsó szakasza előtt, azt még a nagy ellenfél Damiano Caruso is elismerte, hogy a Sky versenyzője jóval esélyesebb nála.

Ilyen szempontból jött a papírforma a San Benedetto-i időfutamon, hisz Kwiat végül 24 másodperc előnnyel nyerte az összetettet, csapattársa, Geraint Thomas pedig simán megelőzte Mikel Landát. Azaz két sky-os versenyző zárt a dobogón, a Richie Porte hiányában a BMC kapitányként tekerő Caruso pedig második lett.

A 10.5 km-es egyenkéntit – a tavalyi évhez hasonlóan – Rohan Dennis (BMC) nyerte, ismét csak a holland lottós Van Emden, illetve Castroviejo előtt.

Tirreno-Adriatico 2018: Stage 7 Highlights

Michal Kwiatkowski held a slender lead heading in to the final stage of the 2018 Tirreno Adriatico but could the Team Sky rider hold off the challenge of BMC Racing's Damiano Caruso during the 10km individual time trial?

„Télen nagyon rámentem a hegyi edzésekre és az időfutamokra egyaránt” – mondta a második idei összetett győzelmét megszerző Kwiatkowski. ”Ennek köszönhetően joggal bízhattam abban, hogy a Tirrenóhoz hasonló versenyeken lehet esélyem egy jó eredményre. G nem volt olyan szerencsés, mint én, de végül ő is bejött a dobogóra. Velem végig szinte csak jó történt, szóval bizakodó vagyok a Sanremo előtt. De most egy kicsit pihenek, végre lesz három napom, amit otthon tölthetek.”

Kwiat pályafutása első Tirrenóját nyerte, Benoot az utolsó napon megtartotta a fehér trikót, Mosca behúzta a pontversenyt, a hegyi összetett pedig a nippós Bagiolié lett. Az olaszok háziversenyét végül Nibali nyerte, hisz az időfutamon adott négy másodpercet Arunak, így – nem mintha nagy jelentősége lenne – de ő zárt előrébb.

Folytatás szombaton, hisz jön az év első klasszikusa, a Milano-Sanremo. Élő közvetítés 14.-30-tól az Eurosport 2-n. De nagyon jó hír, hogy a Bundesliga ezúttal senkinél nem fog bekavarni.