Soler: egy segítő sárgában

shadow

Egy fiatal spanyol srác a Movistarból, aki jól megy a hegyeken, és fontos segítő lehet Quintana számára.

Nagyjából ennyit tudtunk Marc Solerről, aki vasárnap megnyerte a Párizs-Nizzát.

Egy már-már szokásosnak mondható, nagyon izgalmas nap végén. A zárószakaszon megint David de la Cruz győzött, aki emlékezetes módon tavaly még Quick-Step-versenyzőként előzte meg Alberto Contadort. Aki akkor azzal a második hellyel (az elmaradt bónusz másodpercek miatt) nem tudta megnyerni az összetettet.

"Az utolsó előtt szakaszon időt veszítettem, így nem igazán számítottam a sárgára" - mondta Soler. "A srácokkal előre megterveztük a korai akciót, ugyanis csak így lehetett egy kis káoszt okozni a mezőnyön belül. Soha nem nyertem még WT-versenyt, szóval elég nehezen hiszem el a történteket. A következő versenyem a Katalán kör lesz, ez nekem hazai pálya, de a feladatom teljesen egyértelmű: segítem a kapitányainkat."

A Tarragona és Barcelona között található Vilanova i la Geltrúból származó Soler tényleg eddigi pályafutása legkomolyabb eredményét érte el. Talán most már biztos lehet benne, hogy anno jól döntött. Hisz katalán kisgyerekként természetesen focistának készült.

"Kapus voltam. De egy idő után észrevettem, hogy hiába melózok minden edzésen, valahogy nem megy az egész. Egy kisgyerek pedig szeretné élvezi azt, amit csinál. Ha elmentem a haverokkal tekerni, jöttek a sikerélmények. Szóval sokáig nem gondolkoztam a váltáson."

Soler 13 évesen feküdt rá jobban az országúti kerékpárra, kilenc év múlva - már Movistar-versenyzőként - megnyerte a Tour de l'Avernirt. A következő év augusztusában hatalmasat bukott a Bretagne Classicon, eltörte a csigolyáját és a vártnál hamarabb fejezte be a szezont. Tavaly fehér trikós volt a Katalán körön, és élete első háromhetesét (Vuelta) is befejezte. Ennek a szezonnak úgy vágott neki, hogy nem lép ki a megszokott szerepéből.

"Szépen fejlődők, de a feladataim ezzel a győzelemmel nem fognak egyből megváltozni. Évről-évre erősebbnek érzem magam, és mostantól is csak a munkában fogok hinni. Jöhet a Katalán kör, ott lesz Nairo és Alejandro, szóval nekem őket kell a lehető legjobban segítenem."

 

(Forrás: részben - as.com)