Uran már ismeri a jövőt

shadow

Ez a szezonja nagyon rendben volt, meg is kapta az Év Kolumbiai Sportolója címet.

December van, szóval már lehet tervezni a következő évet.

Rigoberto Uran szépen megvárta a Giro útvonalbemutatóját, majd meghozta a döntését.

"Szerintem számomra az a legideálisabb program, ha a Tour de France-ra készülök, majd megpróbálom a világbajnokságot. Fekszik nekem az útvonal, a célom pedig ismét a dobogó."

Uran idén második lett a Touron, megnyerte a királyszakaszt (törött váltóval...), majd behúzta a Milánó-Torinót. De a Lombardiát már nem bírta, pedig ott is esélyesnek számított.

"Mindig hangsúlyoztam, hogy nem vagyunk gépek. El tudsz fogyni fejben, ki tud jönni rajtad a sorozatterhelés, de lényeg úgyis az elszántság. Ez mindennek az alapja."

Jövőre tehát újra jön a Tour de France, majd szeptember végén a világbajnokság. Urannak viszont lesz egy olyan versenye is az év elején, amely számára talán mindennél fontosabb. Nem feltétlenül a sportszakmai célokat illetően.

"Február közepén rendezik a kolumbiai körversenyt, amely hatalmas lehetőség lesz számunka. Minél több WT-csapatot kellene elcsábítani, hisz csak így mérhetjük le igazán, hol tartanak a fiatalabb versenyzőink. Egy ilyen többnapos verseny nagyon sok lehetőséget rejt magában, hogy mást ne mondjak, be tudjuk mutatni az országunk igazi arcát Európának. Idővel pedig szintet léphetnénk, és akár első osztályú verseny is lehetne a kolumbiai kör."

Ahol várhatóan Rigoberto Uran is ott lesz.