Valverde egy hajszállal elöl

shadow

"Várhatóan igen szoros lesz" - mondta Alberto Contador a tegnapi szakaszt követően.

De, hogy ennyire, azt nem biztos, hogy gondolta volna. A nagy veszélyt ő ráadásul Ion Izagirrétől várta, aki azonban bukott egy kanyarban és feladta a versenyt.

A 12 km hosszú egyenkéntit a belga Victor Campenaerts nyerte, mindössze 1 mp-cel megelőzve Alejandro Valverdét. Amit azonban a sors a szakaszon elvett a spanyoltól, azt az összetettben visszaadta neki. Rávert ugyanis 6 mp-et Contadorra, ami azt jelenti, hogy két szakasszal a vége előtt 1 mp-cel átvette tőle a vezetést. Thibaut Pinot is nagyon jól ment, és csak 9 mp-et kapott a győztestől, így összetettben harmadik, és abszolút lőtávolon belül van a maga 6 mp-es hátrányával.

Campenaerts a 103. helyről várhatta a mai szakaszt, így viszonylag korán elrajtolt, és repesztett egy elképesztő időt. Mind Valverde, mind Contador álltak nála jobban a pálya bizonyos pontjain, a végén azonban a belgáé lett a szakaszgyőzelem.

Könnyűnek épp nem mondható a hátralévő két szakasz, azonban mindkét esetben a mezőnyhajrá a legvalószínűbb forgatókönyv. Persze az egy másodperc az csak egy másodperc.

"Sajnálom, hogy nincs még hátra néhány hegyi szakasz, hogy Alejandróval tovább küzdhessünk egymással" - mondta Contador. "Az összetett győzelem nem túl valószínű a számomra, mert az utolsó két szakasz inkább a sprintereknek kedvez."

"Egy másodperc az semmi" - nyilatkozta Valverde. "Ilyenkor az ember nem lehet nyugodt. Még kevésbé, ha Alberto van mögötte, aki egy kiváló stratéga és megmutatta, hogy milyen erős. Amíg át nem haladok vasárnap a célvonalon, semmi sincs lefutva."

Folytatás holnap. Ezúttal azonban a Bundesliga közvetítések miatt csak este 20.30-tól mutatjuk a szakaszt az Eurosport 2-n.