Valverde: Inkább Giro, mint a Tour

shadow
  • Valverde július elsején, a Tour nyitónapján bukott, és eltörte a térdkalácsát
  • Ezt a szezont 11 győzelemmel és 36 versenynappal zárta
  • Áprilisban sorozatban negyedszer nyerte meg a Fléche Wallonne-t
  • 2018-ban visszatér a Giróra, és valószínűleg kihagyja a Tour de France-t

 

Ahhoz, hogy megértsük mennyire jó évet futott, elég egyetlen szám: ez pedig a tizenegy.

Ennyi győzelme volt július elejéig Alejandro Valverdének, aki a Tour de France első napján bukott, eltörte a térdakalácsát, majd többet már nem is láttuk ebben az évben. Tehát kihagyta a szezon felét, és így is ott van a három legeredményesebb versenyző között (Sagan és Kittel előzi meg).

Alaposan volt ideje átgondolni a követező évet, és úgy tűnik Valverde döntött: nem megy a Tourra! Viszont egy év szünet után visszatér a Giróra, és megcélozza a világbajnokságot.

"Ha kizárólag én dönthetnék a következő idényemről, akkor kihagynám a Tourt. Úgy is ott lesz Nairo meg Landa. Nagyon nehéz a vb pálya, nekem pedig már sok lehetőségem nem lesz aranyat nyerni. Szóval ha Unzué megkérdez, akkor azt fogom mondani: legyen Giro, aztán Vuelta, majd a világbajnokság."

Nem elfeledve persze az ardenneki klasszikusokat, hisz Valverde az FW-n és az LBL-en is címvédő.

Val valverde tour de france 2017

⭕️ Abonneer op dit kanaal voor dagelijkse uploads ! Bron: nos.nl

De mi a helyzet azzal a sérült bal térddel?

"A felépülésem tökéletesen halad, nincs semmi problémám, de a fő válaszokat úgy is akkor kapom meg, ha elkezdek élesben tekerni. A bukásom után mikor ránéztem a térdemre, egyből eszembe jutott: kész, itt a vége. Ennyi volt a pályafutásom. De azóta minden tökéletes ütemben halad, szóval azóta eszembe sem jutott az a szó, hogy visszavonulás." 

Az El Paisnak adott interjúban Valverde azért megemlítette, hogy ő szíve szerint már az előző heti Milánó-Torinón is szívesen ott lett volna...