A Giro már biztos

shadow

A Giro indulás már biztos, mondjuk ez eddig sem volt nagy kérdés.

De egy Dan Martin nyilatkozat miatt ("jó lenne, ha Aru ott lenne mellettem a Tour de France-on"), világossá kellett tenni a döntését.

"Az eszemre és a szívemre hallgattam. Elképesztően hiányzik a Giro, ráadásul az idei útvonal fekszik nekem. Tele van olyan ismerős hegyekkel, melyeket már ifi koromban is többször megmásztam."

Szóval a Giro tuti, így pedig a Tour kimarad.

"Komolyan mondom, a mai napig nagyon fáj, hogy nem lehettem ott a tavalyi szárd rajton. Viszont, ha Girózok és a szeptemberi vb-re is szeretnék jó formában lenni, két nagy kör egymás után nem fér bele. Szóval elmegyek a Vueltára, és ott próbálok meg felkészülni Innsbruckra. A Giro után meg jön egy kis pihenő."

A 2018-as szezont ma az Abu Dhabi Touron kezdő Aru egyébként két év kihagyás után tér vissza az olasz körre, ahol 2014-ben harmadik, 2015-ben pedig - Contador mögött - második volt.

Aru: "Vino is tudja, miért mentem el" | Hosszabbítás

Ahogy bemutatta az új bajnoki trikóját, rögtön a támadások kereszttüzébe került. Egészen pontosan nem is ő, hanem inkább a csapata. De eztán Fabio Aru mindenkit megnyugtatott, hogy 2018-ban jól látható lesz a trikóján az olasz trikolór. Ezt leszámítva problémák nélkül, szépen csendben készül az új idényre. Amit február végén, az Abu Dhabi Touron indít.

"Már nagyon vártam a rajtot. A szurkolókhoz hasonlóan én is tv-ben néztem az eddigi versenyeket, és Valverdén például ledöbbentem. Pozitív értelemben persze. Hihetetlen milyen formában tért vissza. Én szándékosan később kezdem a szezont, mert szeretnék szeptemberben is jól menni. Az Abu Dhabi Tour nekem pont ideális verseny, a csapatnak ráadásul ez egy kiemelt többnapos. Ezért - hazai pályán - egy elég jó sorral indulunk."

Az Abu Dhabi Tour után Aru rajthoz áll a Tirrenón, a Katalán körön, de a Sanremóban még nem biztos. "Az a verseny március 17-én lesz, két nap múlva meg rajt Katalóniában. Nem mondom, hogy kivitelezhetetlen, de ezt még meg kell terveznünk. Épp ilyen okok miatt még a Liége-t sem tudom biztosra ígérni. Ott a Tour of the Alps kavarna be."

De a legfontosabb számára most az, várakozásnak vége Fabio Aru a mai napon (Tom Dumoulinhez hasonlóan), végre elkezdi az új szezont.