Quintana és a dupla?

shadow

Contador megpróbálta, Froome egy korábbi nyilatkozata szerint nem reális.

Erre most jön Quintana, és bedobja a dupla lehetőségét.

Persze még semmi nem biztos, de Eusebio Unzué nyilatkozata igen érdekes.

"Nairo biztosan indulni fog a Touron. Azt viszont még nem találtuk ki, melyik lesz a másik nagy körversenye. Harminchárom napot tudna pihenni a Giro után, ez elégnek tűnik. Ha ott lesz az olasz körön, akkor változtatni kell a versenynaptárán, teljesen más tavasza lesz, mint idén." A 'más' tavaszról, a tavalyi Contador is tudna mesélni. Ő akkor igen kevés versenyen tekert, konkrétan csak az Andalúz és Katalán körön, illetve a Tirrenón indult. Contador 34 napot 'pihenhetett', most Quintana eggyel kevesebbet tudna.

Nairo Quintana az elmúlt öt (befejezett) körversenyén:

1 (Vuelta 2016) - 3 (TdF 2016) - 4 (Vuelta 2015) - 2 (TdF 2105) - 1 (Giro 2014)

Unzué tehát bedobta a dupla lehetőségét (amiből nem feltétlenül lesz valóság...), de mit mond erre maga az érintett?

"Csak úgy derül ki a dolog, ha megpróbálom. A legfőbb célom jövőre is a Tour lesz, de idén mentem a Vueltán, és jól bírtam." Olyan jól, hogy meg is nyerte.

Erre a nyilatkozatra nyilván még nem lehet építeni, de ha a spanyol sajtó infói pontosak, akkor a Movistarnál gondolkoznak a duplán. Hiába a hatvanhét kilométernyi időfutam, a harmadik hét miatt Nairónak lenne esélye egy jó eredményre. És hát ő egyébként is igen szépen fejlődik ebben a számban.

Egy biztos, a kolumbiai versenyző az idei Touron nem volt önmaga. Hogy elrontotta-e a felkészülést, vagy tényleg betegség hátráltatta, azt nehéz megmondani. Egy egészséges Quintana valószínűleg nem csak egyszer próbálja betámadni Froome-ot a három hét alatt. És ha már Froome szóba került: a 100. Giro őt is érdekli, egyértelműen nem zárta ki az indulását. Az lenne igazán szép, ha mindketten bevállalnák a duplát.