Aru: "Választ kaptam a kérdéseimre"

shadow

- Milyen válaszokat szeretne kapni a Dauphinén?

- Jó válaszokat.

És Fabio Aru megkapta őket.

Merthogy saját elmondása szerint úgy érkezett erre a versenyre, hogy fogalma sem volt arról, hol is tart valójában.

Őt sem sokszor láttuk idén, „köszönhetően” a Giro előtt történt balesetének. Egy rossz kanyarvétel edzés közben ("lejtmenet az Alto de Monachil-tól, és egy bukás kb 45 km/h-s tempónál. Másopercekkel korábban még hetvennel mentem, szóval durvább is lehetett volna") és gyoran elúszott a szezon első fele. Lehet itt télen tervezgetni, egy sérülés pillanatok alatt megváltoztatja az eredeti forgatókönyvet. Szóval Arunak ismét jön a Tour.

„A Dauphiné utolsó napján egyrészt korán szerettem volna támadni, mert csak így tudtam tesztelni magam. Másrészt pedig így legalább a többieknek is jönniük kellett. Nem sokkal maradtam le a dobogóról, de ez most nem számít. Nyilván a harmadik hely szebben nézne ki, de ezek csak számok. Az a fontos, hogy a verseny előtt bennem felmerülő kérdésekre jó válaszokat kaptam. És kiderült, tényleg a helyes úton járok.”

Bár a tavalyi évvel ellentétben Aru most nem nyert szakaszt a Dauphinén, tényleg közel volt a dobogóhoz. Mindössze öt másodperccel előzte meg Dan Martin, és néggyel Chris Froome.

„Számomra az a fontos, hogy nyugodtan tudok hazautazni. Talán a tv-ben nem jött át, hisz a szakaszokat nem közvetítették az első perctől fogva, de az utolsó három hegyi etapon, tényleg háború volt a rajttól kezdve. Ez a Dauphiné tehát nagyon jól jött nekem. Most irány Sestriere, ami kis túlzással már a második otthonom, aztán az olasz bajnokság lesz a főpróba a Tour előtt.”

Ahol lesz mellette egy Jakob Fuglsang is, aki végre hozta magát, és megnyerte a sárga trikót.

Nem is rossz mezőnyben.