És Contador visszaszólt

shadow

Mit is mondott búcsúzóul Alberto Contadorról az utolsó nagy interjújában Oleg Tinkov?

"Sokan azt hiszik, hogy rossz viszonyban voltam Sagannal. De sokkal inkább Contadorral nem volt ideális a kapcsolatom. Tisztelem a múltja és az eredményei miatt, de mint ember, nem tudok rá felnézni. Szerintem sokan a csapattársai közül is így vannak ezzel. Elég rossz hangulatban távozott tőlünk, szerintem Guercilénáéknak nagyon oda kell rá figyelniük. Lehet, hogy vele együtt a komplett csapatát is leigazolta a Trek, de pont ez okozhat majd gondokat. Nem volt szimpatikus, a Giro megnyerése után még csak nem is pezsgőzött(...) Contadornak már vissza kellene vonulnia. A Vueltán leszakadt az öt legjobbról, hamarosan meg a talán a Top 20-ról fog. Látszik, hogy nem olyan erős, mint régebben. Szerintem nem fog több nagy kört nyerni."

És akkor ma megjött a válasz, Alberto Contador már Trek versenyzőként beszélt a volt főnökéről.

"Iszom én pezsgőt csak nem vele, hanem a barátaimmal. Egyébként meg van feladatom bőven, szóval nem fecsérelném rá az energiámat. Sok pénze van, vett egy csapatot, de nem tudta rendesen vezetni" - nyilatkozta Contador a spanyol Cadena Sernek. "Nem gondolok rá, a pályafutásom azon részét lezártam. Számomra ő már csak a múlt. Minden gond akkor kezdődött, amikor 2014-ben főleg Riis miatt aláírtam a csapatához. Majd ő kirúgta. Akkor már tudtam, hogy itt nem lesz minden rendben. A csapatunk 70 főből állt, de nem volt egyetlen ember sem, aki igazából vezér lett volna. Riis tudott irányítani egy ilyen sort, ő nem."

Az interjú végén Contador természetesen az idei Tour de France-ról is beszélt.

"Ha meg akarod nyerni, hinned kell benne. Én hiszek. Azért edzek minden nap, hogy enyém legyen a sárga trikó. Ha arra készülsz, hogy a legjobb ötre lehetsz jó, tízben sem leszel. Cél a maximum, én újra Tourt szeretnék nyerni."